Profiel franchisenemer

’s Ochtends naar je eigen zaak gaan om er met je team weer een topdag van te maken? Dat kan als franchisenemer van SNS. Voor zowel particuliere als zakelijke klanten kun je het verschil maken. Als ondernemer krijg je alle kansen om in jouw gebied te groeien en ons mooie merk op de kaart te zetten.

Herken jij je in ons profiel?

Je bent financieel specialist en droomt van een zelfstandige start met een eigen zaak. De franchiseformule van SNS is dan echt iets voor jou. Als franchisenemer ben je verantwoordelijk voor een of meerdere SNS Winkels. Hier bouw je samen met je adviseurs lange termijn relaties op met particuliere en zakelijke klanten.

Als ondernemer ben je nauw betrokken bij je klanten, want je werkt zelf mee in het team dat je zelf samenstelt. Met jouw ondernemersgeest en coachende managementstijl, laat je de persoonlijk en financieel adviseurs boven zichzelf uitgroeien. Samen streven jullie ernaar het beste team van Nederland te worden, zodat bestaande en toekomstige klanten kunnen rekenen op een dienstverlening waar ze echt beter van worden: uitstekend persoonlijk financieel advies door een warm team dat de mens centraal stelt.

Binnen de franchiseformule van SNS word je zelfstandig ondernemer met een eigen BV en AFM-vergunning. Je bent zowel juridisch als economisch zelfstandig en eindverantwoordelijk voor je eigen zaak en je kunt rekenen op de professionele ondersteuning vanuit SNS. Met inmiddels meer dan 60 franchisenemers, heeft de formule zichzelf bewezen.

Terug naar boven

Jouw kwaliteiten

Je combineert commercieel talent met een sterk bedrijfsmatig inzicht en een goede dosis empathie. Het is je passie om via netwerken en met een enthousiast team jouw zaak zichtbaar te maken in de regio. Als financieel expert bijt je je graag vast in complexere financiële vraagstukken om te komen tot uitstekend financieel advies.

Verder heb je:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal drie jaar ervaring met het geven van financieel advies, bijvoorbeeld als hypotheekspecialist, private banker, financieel planner, adviseur, accountmanager zakelijk, financieringsspecialist, kantoordirecteur, specialist vastgoed financiering, lease specialist of lease adviseur.
 • Ervaring in het opbouwen en onderhouden van klantportefeuilles.
 • Leidinggevende ervaring of capaciteiten.
 • Afgeronde modules Wft Basis, Wft Hypothecair Krediet en Wft Vermogen.*
 • Bereid om binnen een jaar Wft Schadeverzekering Particulier en Zakelijk en Wft Inkomen (inclusief PE Plus en PA) te behalen.
 • Woonplaats in (de omgeving van) het franchisegebied of de bereidheid om hier op korte termijn naartoe te verhuizen.
 • Beschikbaar eigen vermogen van minimaal € 25.000,-.

* Beschik je nog niet over deze certificeringen dan kun je die op eigen initiatief en kosten behalen. Let op: voordat je van start gaat moeten de modules positief afgerond zijn, anders kun je geen AFM-vergunning aanvragen.

Terug naar boven

Welke competenties hebben onze franchisenemers?

 • Zelfstandig ondernemerschap.
 • Bedrijfsmatig inzicht.
 • Netwerkgerichtheid.
 • Leiderschap.
 • Klantgerichtheid.
Terug naar boven

Wat biedt SNS Franchise je?

Ons uitgangspunt is een financieel gezond verdienmodel voor onze franchisenemers, de bank en natuurlijk onze klanten. Het model van SNS Franchise is niet statisch, maar verandert steeds door ontwikkelingen in de markt en fiscale en juridische wetgeving en regels. Daardoor voldoen onze voorwaarden en contracten aan de eisen en wensen van vandaag en aan wet- en regelgeving. Aanpassingen doen we steeds in goed overleg met alle partijen. Dat ons model aantrekkelijk is, blijkt wel uit het lage verloop van franchisenemers.

Terug naar boven

Hoe ziet het verdienmodel van SNS Franchise eruit?

 • Je krijgt een vergoeding voor particuliere en zakelijke klanten.
 • Je ontvangt een vergoeding voor ieder product dat jouw klanten bij SNS Bank afnemen. Dus ook voor de producten die je klanten via snsbank.nl of via SNS Klantenservice afsluiten.
 • Je ontvangt van de klanten een vergoeding voor het gegeven advies en het afsluiten van een adviesproduct.
 • SNS geeft een servicevergoeding voor de overige producten.
Terug naar boven

Meepraten over de franchiseformule

Als franchisenemer kun je deelnemen aan diverse overkoepelde commissies. Samen geven we invulling aan de ideeën, waarmee we onze franchiseformule nog beter op de kaart en in de markt kunnen zetten. De input van onze franchisenemers is hierin belangrijk. Ook is er een Franchiseraad die opkomt voor de belangen van onze leden.

Terug naar boven

Hoe start je als franchisenemer?

Je voldoet aan ons profiel, we hebben een passend franchisegebied en we zijn samen tot de conclusie gekomen dat jij onze franchisenemer voor de toekomst bent. De volgende stap is het akkoord van het management en de directie van SNS. Zijn die akkoord? Dan gaan we aan het werk voor de feestelijke opening van je eigen winkel(s).

In deze aanloopperiode richt je een eigen BV op en vraag je de AFM-vergunning aan. In de tussentijd kan SNS je de mogelijkheid bieden om op ZZP basis alvast aan de slag te gaan.

Herken jij jezelf in ons profiel en wil je franchisenemer worden bij SNS?

Verken de beschikbare franchisegebieden, lees ervaringen van franchisenemers, bekijk ons stappenplan en neem contact met ons op. Ook bieden wij de mogelijkheid om met een franchisenemer in gesprek te gaan. We organiseren hiervoor graag één of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een SNS franchisenemer.

Word franchisenemer van SNS

Word franchisenemer van SNS

Je eigen SNS Winkel? Lees hoe je franchisenemer van SNS kunt worden.
Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS? Neem dan contact met ons op.