Het belang van het Limburgs kwartiertje

Mijn naam is Martijn Hamers en ik ben sinds april 2023 franchisenemer van de SNS Winkels in Brunssum en Hoensbroek. Ik kende het gebied al goed voordat ik deze stap maakte, want ik heb de winkels van mijn vader overgenomen. Het was toen al een echt familiebedrijf, want naast mijzelf werkte ook mijn moeder in de zaak. Nu run ik de SNS Winkels samen met mijn partner en wie weet zullen onze zoons, die nu 1,5 en 3,5 jaar zijn, ooit de derde generatie worden. We zullen zien.

Pim van Zutven en Yvette van Luijtelaar
Martijn Hamers

Persoonlijk contact is onze kracht

“Wat voor mij een doorslaggevende factor was om de zaak over te nemen, was dat ik merkte dat steeds meer banken wegtrokken. Dat gat wil ik opvullen. Ik wil ervoor zorgen dat onze huidige en nieuwe klanten kunnen blijven rekenen op persoonlijk contact in de buurt. Dat is echt van toegevoegde waarde. Neem de 20-ers en 30-ers die voor het eerst een huis willen kopen. Zij hebben echt behoefte aan goede begeleiding bij de aankoop. Die persoonlijke aanpak ontbreekt vaak, maar niet bij ons. Met onze service kunnen we rekenen op hoge klanttevredenheid. Kijk maar naar de inmiddels meer dan 60 reviews op bijvoorbeeld Google. Klanten vinden dat we snel reageren, dichtbij en bereikbaar zijn, goed helpen en sympathiek zijn. Dat persoonlijke contact is echt onze kracht, daarmee maken we het verschil.”

Je gebied kennen en kunnen

“Om in deze branche succesvol te worden hoef je niet per se alleen een achtergrond te hebben in de het bankwezen. Mijn partner heeft jarenlang de hele wereld rondgereisd op Amerikaanse cruiseschepen waar klantentevredenheid hoog in het vaandel staat en je merkt dat haar achtergrond in hospitality echt toegevoegde waarde heeft. Na het behalen van de Wft-basis opleiding werkt ze nu als Persoonlijk adviseur en Officemanager in de SNS Winkels. Je voelt dat klanten zich bij haar echt op hun gemak voelen. Gastvrijheid en connectie maken met de medemens, daar draait het om. Dat geldt niet alleen voor je klanten maar ook voor je team. Je moet het samen goed doen, maar het ook gezellig hebben. En je moet jouw marktgebied behalve ‘kennen’ ook ‘kunnen’. Affiniteit met de lokale manier van zaken doen is cruciaal, want een Limburger is toch anders dan een Amsterdammer. We vallen hier niet met de deur in huis. Bij ons start een gesprek bijna altijd met het Limburgs kwartiertje. Een kopje koffie en social talk. En zakendoen doe je hier niet alleen op je werk, maar vaak ook daarbuiten…”

Mijn klanten kom ik overal tegen

“Overal waar je komt, kom je klanten tegen. Zelfs tijdens mijn korte wandeling door het park van huis naar de SNS Winkel in Brunssum. Ook bouw ik mijn netwerk uit door actief te zijn in de ondernemersvereniging. Ik zit in het bestuur van Business in Brunssum en heb vanuit deze rol ook veel contact met andere ondernemersverenigingen in en rondom mijn marktgebied. Binnen Brunssum houd ik me vooral bezig met PR & Marketing en het op de kaart zetten van onze stad, het organiseren van bedrijfsbezoeken en activiteiten voor jong en oud. We doen er alles aan om het centrum aantrekkelijk te maken voor bezoekers, want dat is natuurlijk goed voor de lokale bedrijvigheid. Ook zit ik in de carnavalsvereniging. Het klinkt misschien gek, maar zonder dat je er altijd bewust op uit bent, heb je ook hier vaak zakelijke contacten. Onlangs heb ik naar aanleiding van zo’n informele babbel nog een offerte uitgebracht voor een hypotheek.”

Thuis bij SNS

“Kortom, ik zit hier echt op mijn plaats. Ook bij SNS voel ik mij thuis. SNS is geen zware formele organisatie. De slogan ‘Eerst de mens, dan het geld’, geldt ook voor jou als franchisenemer. Er wordt naar je geluisterd en je mag gerust kritiek uiten op bepaalde punten. Je hebt veel vrijheid om binnen de SNS-formule te ondernemen en mee te denken over wat beter kan. Echt een fijne organisatie om voor te werken. Samen maken we het steeds mooier.”

Wil jij ook een eigen winkel onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.

Ga in gesprek

Word franchisenemer van SNS

Word franchisenemer van SNS

Je eigen SNS Winkel? Lees hoe je franchisenemer van SNS kunt worden.
Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS? Neem dan contact met ons op.