Een dag uit het leven van Ivar Dirkmaat

Ivar Dirkmaat is bijna 10 jaar franchisenemer bij SNS. Hij is verantwoordelijk voor de winkels in Almere Stad, Almere Buiten en Almere Haven. Op het moment dat Franchi’s met Ivar spreekt, is hij druk bezig met de overname van een vierde winkel in Bussum, de Gooise meren. De vrouw van Ivar heet Danitsja. Zij werkt al vanaf dag 1 mee in de zaak. Ze wonen in Almere Haven en hebben een prachtige dochter van 13 jaar.
Pim van Zutven en Yvette van Luijtelaar
Ivar Dirkmaat

6.30 uur

Het is berevroeg als de wekker rinkelt in huize Dirkmaat. Meestal ontbijt ik samen met mijn dochter Daimy, maar op dinsdag en woensdag spring ik snel de auto in, want om 7.30 uur moet ik padellen. Na een uurtje spelen ben ik weer als nieuw en ontbijt ik met de Business Club van Almere City FC. Een gezellige en sportieve start van de ochtend.

8.45 uur

Ik ga naar de zaak, waar ik begin met een dagstart. Samen met het team overleg ik welke lopende dossiers er zijn en we delen met elkaar wat we vandaag kunnen verwachten.

9.30 uur

Ik spreek de eerste klant van deze dag. Een echtpaar dat een hypotheek nodig heeft voor een nieuw huis dat ze op het oog hebben in Almere Buiten. Het gesprek vindt plaats in de winkel. De meeste klanten hebben echt behoefte aan een face-to-face gesprek, want een huis kopen is toch best spannend. De gezellige winkel is hiervoor een prima locatie en heeft bijgedragen aan de getekende opdracht tot dienstverlening. De dag begint al goed!

10.30 uur

Tijd om even wat mails te beantwoorden en de hypotheekaanvraag voor te bereiden. Leuk! Ik heb het filmpje binnengekregen dat ik ga gebruiken voor de directiepresentatie voor de overname van de SNS Winkel in Bussum. Verder komen er nog wat telefoontjes binnen en heb ik tijd om mijn medewerkers te spreken voordat mijn volgende afspraak begint. Ik blijf graag op de hoogte van zaken waar ze tegenaan lopen en ook wat er in hen omgaat. Als we goed in ons vel zitten, dan straalt dat ook af op anderen.

12.00 uur

Ik heb een afspraak met een zelfstandige ondernemer die geïnteresseerd is in het zakelijke productaanbod van SNS. Ik sprak hem voor het eerst bij de DinerClub. Dit is een netwerkclub waarbij eten en elkaar leren kennen de basis vormt van een goede relatie. Netwerken helpt enorm om in contact te komen met potentiële klanten. Mensen leren kennen is echt niet moeilijk. Dat moet je gewoon doen! Maar zorg dat je je contacten ook onderhoudt. Door aandacht kan immers alles groeien. Na het gesprek kan ik al meteen een SNS ZZP Betaalrekening voor hem openen. Dus het begin is er.

13.15 uur

Voor de rest van de dag staan er geen klantafspraken ingepland, want ik heb genoeg te doen rondom de overname. Ik eet even een broodje en praat ondertussen bij met de financieel adviseur. Ook maak ik een eerste aanzet voor de speech tijdens het jaarlijkse kerstdiner. Ook de medewerkers van de winkel in Bussum zijn alvast uitgenodigd. Het leek mij goed dat ze in een informele setting kennismaken met hun toekomstige collega’s en natuurlijk met Danitsja. Zij zorgt ervoor dat alles in de winkels reilt en zeilt. Ze regelt de bezetting, de functioneringsgesprekken, de opleidingen en is op de werkvloer aauurnwezig.

16.00 uur

Ik heb een online vergadering met de gemeente over het SNS Sportgala in Almere. Als hoofdsponsor zijn we nauw betrokken bij de voorbereidingen. Tijdens het gala worden onder meer de sportman, sportvouw, paralympische sporter en sportploeg van het jaar bekend gemaakt. Sponsoring is goed voor de zichtbaarheid en hoeft niet direct gekoppeld te zijn aan commercieel gewin. Ik doneer jaarlijks circa 2% van de omzet. Bijvoorbeeld aan sport, schoolpleinverbetering of het voedselloket. Soms hebben we een actievere rol, zoals bij de financiële educatie in het kader van Eurowijs.

17.15 uur

Ik rij naar huis en kleed me daar snel om, want ik geef voetbaltraining aan het team van Daimy. Ik heb hier echt plezier in. Ik laat ze even goed rennen en zorg ervoor dat iedereen een sportieve en gezellige training heeft. Plezier en gezelligheid in het team staan, net zoals bij mijn eigen SNS team, aan de basis van het succes.

19.30 uur

We zijn weer thuis en gaan met zijn drieën even wat eten en bijkletsen. Vandaag eten we een snelle en gezonde AGV, want we zijn niet zulke kookfanaten. We eten eigenlijk het liefst buiten de deur en zijn dol op shared dining. Lekkere gerechtjes die je kunt delen met anderen. Een gezellige vorm van dineren, vooral als er vrienden bij aanschuiven. Echt genieten, maar het is en blijft oppassen met de kilootjes.

21.00 uur

Ik werk nog even aan de presentatie voor de SNS-directie en kan nu rustig het filmpje bekijken. Ook Danitsja heeft het nog niet gezien. Hoewel het altijd gek is om jezelf terug te zien op film, zijn we er zeer tevreden over. Dit gaat helemaal goedkomen.

22.30 uur

We kijken nog even tv. We zijn begonnen aan de serie ‘Het Gouden Uur’ op NPO. Enorm spannend! Daarna gaan we naar bed zodat we morgen weer fris en fruitig aan de nieuwe dag kunnen beginnen.

Wil jij ook een eigen winkel onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.

Ga in gesprek

Word franchisenemer van SNS

Word franchisenemer van SNS

Je eigen SNS Winkel? Lees hoe je franchisenemer van SNS kunt worden.
Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS? Neem dan contact met ons op.