SNS Zelfkrediet

SNS Zelfkrediet kun je niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je deze lening hebt.

Goed om te weten: Alle SNS Doorlopende Kredieten zijn geblokkeerd. Je kunt van het geblokkeerde krediet geen geld meer opnemen.

Rente en aflossing

Je betaalt per maand 2% over het bedrag dat je hebt opgenomen. Dat is het termijnbedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing en schrijven we automatisch van je betaalrekening af.

Variabele rente

Over je krediet betaal je een variabele rente. Dat betekent dat deze tussendoor kan stijgen en dalen. Toch betaal je elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing.

Als de rente stijgt, wordt het bedrag dat je betaalt aan aflossing lager. Dit betekent dat je er langer over doet om je lening af te lossen. Het omgekeerde geldt ook. Als de rente daalt, wordt het bedrag dat je aan aflossing betaalt hoger. Je lost je lening dan sneller af.

Extra aflossen

Wil je extra aflossen? Dat kan. Boek het bedrag dat je wilt aflossen over op het rekeningnummer van je SNS Zelfkrediet. Afgeloste bedragen mag je niet meer opnemen.

We helpen je graag

Verandert er iets in je situatie met financiële gevolgen? Ga je bijvoorbeeld uit elkaar of word je werkloos? Neem dan contact met ons op. Dan proberen we je te helpen bij het voorkomen van geldzorgen.

Opheffen

Als je je lening volledig hebt afgelost, dan wordt deze automatisch beëindigd en afgemeld bij BKR.

Oversluiten

Heb je, naast je SNS Zelfkrediet, kredieten en leningen lopen bij andere banken of organisaties? Wist je dat het overzichtelijker en goedkoper kan zijn als je je lening dan oversluit? Heb je een SNS Zelfkrediet dat je wilt oversluiten bij een andere organisatie en wijzen ze je af? Neem dan contact met ons op.

Kwijtschelding bij overlijden

Als jij of je partner met wie je SNS Zelfkrediet hebt aangevraagd komt te overlijden voor je 75e, hoeven je nabestaanden het openstaande kredietsaldo vaak niet terug te betalen. Achterstallige maandtermijnen moeten altijd nog worden betaald.

Voorwaarden van SNS Zelfkrediet

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten.

Bekijk ook

Contact met klantenservice

Contact met klantenservice

Heb je een specifieke vraag aan een medewerker? Bel, mail of stuur dan een whatsappje.