SNS Stabielrente

Bij SNS Stabielrente is een onder- en bovengrens vastgesteld voor de hele looptijd van je hypotheek (meestal 30 jaar). Zolang de actuele rente binnen deze grenzen zit, betaal je de afgesproken rente.
Goed om te weten: deze hypotheek kun je niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je deze hypotheek hebt.

Zo zit SNS Stabielrente in elkaar

Bij SNS Stabielrente staat de afgesproken rente (contractrente) tot op zekere hoogte vast. Tijdens het afsluiten van de hypotheek worden naast de contractrente ook de ondergrens en bovengrens vastgesteld. Blijf je daarbinnen, dan betaal je de afgesproken contractrente. De bandbreedte wordt weergegeven in een percentage tussen 1 en 3,5%.

Plussen en minnen van SNS Stabielrente

  • Als de rente daalt, profiteer je daar een beetje van
  • Als de rente stijgt, merk je dat beperkt
  • De contractrente ga je aan voor 30 jaar

Zo zien je maandlasten eruit

Na 1 jaar wordt de contractrente opnieuw getoetst aan de actuele SNS Stabielrente . 1 maand voor de toetsdatum ontvang je van ons een brief waarin de nieuwe SNS Stabielrente staat.
Je betaalt de rente die je hebt afgesproken. Stijgt de rente boven de afgesproken grens uit? Dan betaal je het verschil bij. Bij een rentedaling onder de afgesproken ondergrens wordt het contractrentepercentage met het verschil verlaagd.

Voorbeeld SNS Stabielrente

Contractrente: 5%

Bandbreedte: 2%

Toetsrente: 7,6%

De contractrente wordt dan met 0,6% verhoogd naar 5,6%.

De hypotheekrente die je betaalt

Hoeveel rente je betaalt, hangt af van de rentevorm en periode die je met ons hebt afgesproken.

Actuele Stabielrente

Bandbreedte aanpassen

Je kunt de bandbreedte van je SNS Stabielrente op elk moment aanpassen. Als je dat doet, krijg je de contractrente die bij deze bandbreedte hoorde toen je de hypotheek afsloot.  Daarna is er een extra toetsmoment, waarbij we je nieuwe contractrente vergelijken met de rente die op de afgelopen toetsdatum gold. Je betaalt € 50 om je bandbreedte tussentijds aan te passen.  

Andere contractrente

Tijdens het jaarlijkse toetsmoment kun je ervoor kiezen om je contractrente aan te passen aan de rente die op dat moment geldt. De bandbreedte wordt dan ook automatisch aangepast. Je contractrente naar de huidige rente aanpassen kost € 50.

Stopzetten of een andere rentevorm kiezen?

Wil je liever een variabele rente of een vaste rente? Of wil je SNS Stabielrente stopzetten? Je kunt dit zelf regelen of een SNS Adviseur kan je hierbij helpen. Je betaalt dan advies- en administratiekosten.

Goed om te weten:
Je betaalt geen vergoeding voor het renteverlies van de bank als je je hypotheek met stabielrente aanpast.

    Ook belangrijk om te weten

    Voor dit product gelden: