Kenmerken SNS Spaarhypotheek

De SNS Spaarhypothek kun je niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je deze hypotheek hebt.

Zo zit SNS Spaarhypotheek in elkaar

Bij de spaarhypotheek betaal je rente over je hypotheek. Daarnaast betaal je premie om het overlijdensrisico af te dekken, mocht dat nodig zijn. Met deze levensverzekering spaar je ook om aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld af te lossen. Over de inleg van deze premies ontvang je rente die gelijk is aan het hypotheekrentepercentage dat je betaalt.

Wil je meer weten over de belastingregels die van toepassing zijn bij deze hypotheek? Lees dan de informatiewijzer. Goed om te weten: Voldoe je niet aan de belastingvoorwaarden? Dan kan deze hypotheekvorm nadelig voor je uitpakken.

Plussen en minnen SNS Spaarhypotheek

 • Je hebt door de kapitaalverzekering een gegarandeerde opbrengst waarmee de hypotheek afgelost kan worden bij overlijden of aan het einde van de looptijd van de hypotheek bij in leven zijn.

 • Je krijgt hetzelfde rentepercentage over het bedrag dat je spaart als de hypotheekrente die je betaalt.

 • Als je bij de verlenging van je rentevastperiode een lagere rente gaat betalen, kunnen je maandlasten toch hoger worden. Om nog altijd hetzelfde beoogde eindkapitaal te bereiken betaal je dan namelijk meer inleg.

 • Je hebt onder voorwaarden fiscaal voordeel.
 • Je weet zeker dat je aan het einde van de looptijd je hypotheek aflost.
 • Je hebt stabiele woonlasten.
 • Je bent verzekerd bij overlijden.

Zo zien je maandlasten eruit

Door de koppeling van de leningrente en de spaarrente zullen je maandlasten bij rentewijzigingen minder veranderen dan bij andere hypotheeksoorten.

Je betaalt elke maand rente over je lening, je spaart een bedrag om later je hypotheek af te kunnen lossen en je betaalt elke maand een premie voor je overlijdensrisicoverzekering.

De rente die je over het saldo op je spaarverzekering ontvangt, is gelijk aan de rente die je betaalt.

Gaat de hypotheekrente omhoog, bijvoorbeeld als je een nieuwe rentevaste periode afspreekt? Dan gaat ook je spaarrente omhoog. Je ontvangt dan meer rente over je gespaarde kapitaal, maar je maandelijkse inleg gaat omlaag, omdat je anders meer spaart dan nodig is om je hypotheek af te lossen.

Als je hypotheekrente daalt, stijgt je maandelijkse premie/inleg. Dit komt  doordat een lagere hypotheekrente een lagere rentevergoeding oplevert over het spaardeel. Er is dan een hogere inleg nodig om het gewenste eindbedrag bij elkaar te sparen. Je maandelijkse premie/inleg is fiscaal niet aftrekbaar. Hierdoor kunnen je netto maandlasten gaan stijgen. We raden je daarom aan advies te vragen aan een adviseur.

Rente aftrekbaar

De hypotheekrente is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar

Spaarhypotheek met beleggen

Er zijn ook spaarhypotheken, waarbij je een deel van je premie kunt beleggen.
Meer over SNS Spaarhypotheek met beleggen

Netto Lasten Hypotheek

Heb je een Netto Lasten Hypotheek? Neem dan voor meer informatie contact op met je adviseur.

Wat wil je weten over SNS Spaarhypotheek?

Weten wat de kenmerken zijn van deze hypotheek? Of iets wijzigen aan je bestaande spaarhypotheek? Lees bij elke stap hoe het werkt en waar je rekening mee moet houden.

Actuele informatie en wijzigingen

De hypotheekrente en tariefgroepen

Extra storten

  Hulp nodig?

  Hulp nodig?

  Een SNS Adviseur helpt je graag verder. Maak een afspraak met een SNS Adviseur in de winkel of via beeldbellen vanuit huis.