SNS Extra Inkomen Hypotheek

Als je een SNS Extra Inkomen Hypotheek hebt, heb je de overwaarde van je huis gebruikt voor extra inkomen. Je bent bijvoorbeeld minder gaan werken. Of je hebt een deel van je overwaarde in 1 keer opgenomen.
Goed om te weten: deze hypotheek kun je niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je deze hypotheek hebt.

Zo zit SNS Extra Inkomen Hypotheek in elkaar

Bij een SNS Extra Inkomen Hypotheek zit een SNS Inkomensrekening. Vanuit deze rekening krijg je iedere maand een bedrag uitgekeerd. Hoeveel op je SNS Inkomensrekening staat, is bepaald door:

  • de overwaarde die je wilde verzilveren
  • de hypotheekrente
  • de gekozen periode dat je elke maand extra inkomen wilt hebben

Je krijgt over je geld een vaste rente. Deze rente is altijd 1% lager dan de hypotheekrente die je betaalt.

Aan het einde van de looptijd los je je Extra Inkomen Hypotheek af met spaargeld of – als je aan de voorwaarden voldoet -met het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Aflossen kan ook  met de verkoop van je woning. Verkoop je je huis met verlies? Dan houd je een restschuld over.

Houd er ook rekening mee dat je aan het einde van de looptijd geen uitkering meer krijgt vanaf je SNS Inkomensrekening.

Overlijden

Bij overlijden gaat het overgebleven saldo op de SNS Inkomensrekening naar je erfgenamen. Zij kunnen daarmee een deel van de hypotheekschuld aflossen.

Zo zien je maandlasten eruit

Je betaalt tijdens de rentevaste periode elke maand hypotheekrente.

Bij SNS mag je met een vaste rente tot 20% extra aflossen op je hypotheek zonder dat je daarvoor een vergoeding van renteverlies van de bank moet betalen.

Rente niet aftrekbaar

De rente die je betaalt is niet fiscaal aftrekbaar. Het geld op de SNS Inkomensrekening valt in box 3. Je kunt het bedrag bij je belastingaangifte op de SNS Inkomensrekening verrekenen met de schuld van de SNS Extra Inkomen Hypotheek. Op deze manier betaal je hier minder vermogensrendementsheffing over.

SNS Extra Inkomen Hypotheek in het kort

  • De overwaarde van je huis gebruik je als extra inkomen.
  • Je krijgt over het geld op je gekoppelde rekening een rente die 1% lager is dan de hypotheekrente die je betaalt.
  • De rente die je betaalt is niet aftrekbaar bij de belasting.

De hypotheekrente die je betaalt

Hoeveel rente je betaalt, hangt af van de rentevorm en periode die je met ons hebt afgesproken.

Is je rentevaste periode afgelopen? Dan is ook de looptijd van de SNS Inkomensrekening voorbij. Er staat dan geen geld meer op de rekening. Je hypotheek blijft een aflossingsvrije hypotheek.

Naar de actuele hypotheekrente

Een andere hypotheekvorm?

Past de Extra Inkomen Hypotheek niet meer bij je situatie en/of wensen? Dan kun je de hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekvorm. Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Dan bekijkt de SNS Adviseur welke mogelijkheden je hebt.  

Ook belangrijk om te weten

Voor dit product gelden:

Vragen?

Bel, app of mail en plan een afspraak in de winkel bij jou in de buurt.
06 - 13 19 22 66