Een hypotheek en eigen geld

De maximale hypotheek die je mag afsluiten daalt de komende jaren. Dat betekent dat je steeds meer eigen geld nodig hebt voor de bijkomende kosten of eventueel een (deel van een) verbouwing.

Welk bedrag mag je maximaal lenen voor je huis?

Het bedrag dat je maximaal mag lenen voor een huis wordt door de overheid bepaald. Dit jaar is dat maximaal 101% van de waarde van je huis. In 2018 mag je niet meer lenen dan de waarde van je nieuwe woning. Dit percentage wordt als volgt afgebouwd:

  • 2017: Maximaal 101%
  • 2018: Maximaal 100%
Eigen geld tool

Als je een huis koopt, betaal je ongeveer 6% van de vraagprijs aan bijkomende kosten. Denk aan: overdrachtsbelasting, taxatiekosten, advieskosten, hypotheekakte en de kosten van NHG.
Openen

Dit bedrag mag je ongeveer lenen bij SNS. Het bedrag is gebaseerd op je inkomen of op de vraagprijs.

De laagste van deze is je maximale hypotheek.
Openen

Je hebt meer eigen geld nodig om het huis te kopen. Als je volgend jaar pas een hypotheek afsluit, heb je meer eigen geld nodig dan nu. Dat komt doordat je in Nederland vanaf 2018 niet meer mag lenen dan de vraagprijs. In 2017 is dat nog 101%. Met de gegevens in deze berekening zou dat betekenen:

Openen

We bewaren je gegevens niet, je krijgt alleen deze berekening in je mail. De bedragen zijn een schatting. Je kunt er dus geen rechten aan ontlenen. Wil je precies weten hoeveel eigen geld je nodig hebt? Een SNS Adviseur helpt je graag verder.
Hypotheek berekenen?

Hypotheek berekenen?

Wil je weten hoeveel je kunt lenen bij SNS? Bereken in 7 stappen je maximale hypotheek.
Je huis betaalbaar maken

Je huis betaalbaar maken

Niet genoeg geld? Je hebt twee mogelijkheden om toch dat mooie huis te kopen.