Je pinlimiet aanpassen

Met je SNS Betaalpas kun je betalen of contant geld opnemen, ook wel pinnen genoemd. Wil je meer pinnen met je betaalpas? Verander je pinlimiet voor een dag of onbepaalde tijd.

Paslimieten in Nederland en Europa

Je standaard paslimieten zijn in Nederland en Europa hetzelfde. Wil je je limiet tijdelijk verhogen? Dat kan alleen voor Nederland, voor Europa geldt altijd je standaard limiet. Met Europa bedoelen we alle landen waar je met de euro kunt betalen, plus een aantal landen met een andere muntsoort. Bekijk het overzicht van alle Europese landen

Standaard limiet Maximale tijdelijke limiet
Geldautomaat € 1.000 per dag € 5.000 per dag
Betaalautomaat (winkels) € 2.500 per dag € 25.000 per dag

Soms is het bedrag dat je in 1x bij een geldautomaat kunt pinnen lager dan je wilt opnemen. Pin dan een paar keer tot je het bedrag bij elkaar hebt.

Limieten in het buitenland

Binnen EER Buiten EER
Geldautomaat € 1.000 per dag* € 500 per dag**
Betaalautomaat (winkels) € 2.500 per dag* € 750 per dag **
Apple Pay € 2.500 per dag niet mogelijk

* Voor SNS Jeugd Betalen is de limiet € 50 per week.

** Voor SNS Jeugd Betalen is de limiet € 75 per week.

Tijdelijk je pinlimiet aanpassen

Stel voor 1 dag een hogere pinlimiet in op je betaalpas. Dan kun je met je pas tijdelijk grotere bedragen betalen in winkels in Nederland of méér contant geld opnemen bij een geldautomaat in Nederland. Zorg er dan wel voor dat er voldoende saldo op je betaalrekening staat. Je kunt op 3 manieren je limiet tijdelijk verhogen:

Goed om te weten: Wil je voor 2 dagen een andere pinlimiet instellen, omdat je bijvoorbeeld 2 grote uitgaven wil doen? Dit kan niet in 1 keer, want alleen de limiet die je als laatste hebt ingesteld is geldig.

Wat is je tijdelijke limiet?

Je kunt je limiet voor een dag (tot 23.59 uur) laten verhogen tot:

  • maximaal € 5.000 bij een geldautomaat in Nederland
  • maximaal € 25.000 bij betaalautomaten in winkels in Nederland

Hoe pin je tijdelijk meer?

Soms is het bedrag dat je in 1x bij een geldautomaat kunt pinnen lager dan je wilt opnemen. Pin dan een paar keer tot je het bedrag bij elkaar hebt.

Voor onbepaalde tijd je pinlimiet aanpassen

Wil je je pinlimiet voor onbepaalde tijd aanpassen? Dan kun je tot het afgesproken bedrag contant geld opnemen bij onze geldautomaten en betalen in winkels in Nederland. Je regelt ’t in een SNS Winkel. Neem dan wel je SNS Betaalpas en identiteitsbewijs mee.

Goed om te weten: Als je je limiet voor onbepaalde tijd hebt aangepast, kun je alsnog zelf een tijdelijke limiet instellen. Een hogere, tijdelijke limiet regel je zelf in Mijn SNS. Wil je je limiet juist verlagen? Ga dan naar een SNS Winkel.

Je maximale limiet voor onbepaalde tijd

Je kunt je limiet voor onbepaalde tijd laten verhogen of verlagen. Je kunt een limiet kiezen tussen:

  • Geldautomaten: € 0 en € 1.500
  • Een betaalautomaat in een winkel: € 0 en € 10.000
Pinlimiet voor betalingen verhogen

Pinlimiet voor betalingen verhogen

Pas voor 1 dag het maximumbedrag aan dat je kunt betalen bij betaalautomaten in bijvoorbeeld een winkel of bij een bezorger.
Pinlimiet verhogen opnemen contant geld

Pinlimiet verhogen opnemen contant geld

Wil je meer dan € 1.000 contant opnemen? Pas dan voor 1 dag het maximumbedrag aan dat je kunt pinnen bij een geldautomaat in Nederland.