Contant geld storten met GWK Travelex

Bij GWK Travelex kun je contant geld (alleen papiergeld) storten. GWK Travelex boekt het dan over naar je betaalrekening bij SNS. Zonder extra kosten.
Goed om te weten:
Bekijk op de site van GWK Travelex welke kantoren open zijn en waar je contant geld kunt storten.
Zakelijke storting? Niet via GWK Travelex
Je kunt via GWK Travelex geen geld op een zakelijke rekening storten of geld met een zakelijke herkomst op je particuliere betaalrekening storten. Heb je een bedrijf waar je met contant geld werkt? Kijk dan eens op zakelijk contant geld storten.

Hoe werkt contant geld storten?

 • Ga naar een GWK Travelex-vestiging.
 • Vertel dat je met Mr. Pay (zo heet deze dienst) geld op je eigen betaalrekening bij SNS wilt zetten. Je kunt niet storten op de betaalrekening van iemand anders of op een zakelijke rekening.
 • Geef je rekeningnummer en laat je betaalpas + je identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart) zien.
 • Geef het geld (alleen papiergeld en alleen euro’s) aan de medewerker.
 • Je ontvangt een afgiftebewijs. Bewaar dit goed.
 • GWK Travelex boekt het bedrag over naar je betaalrekening. Je kunt niet op een deposito storten.
 • De volgende werkdag rond 15.00 uur staat het bedrag op je betaalrekening.

Het maximumbedrag dat je kunt storten

Je kunt maximaal € 10.000 storten. Wat niet mag: het totale bedrag bij verschillende GWK-vestigingen afgeven, verspreiden over meer dagen of splitsen om op die manier meer dan het maximale bedrag te storten.

Goed om te weten: als je jonger dan 14 jaar bent, is het maximumbedrag dat je kunt storten € 100. Tussen 14 en 18 jaar is dat € 500.

Verplichtingen voor de financiële wetgeving

GWK Travelex moet voldoen aan financiële wet- en regelgeving, waaronder de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Helaas worden geldtransacties voor dergelijke zaken soms misbruikt. Om ervoor te zorgen dat GWK Travelex en SNS niet betrokken raken bij witwassen of terrorismefinanciering, is GWK Travelex verplicht om informatie over jou en de door jou voorgenomen transactie te vragen. De medewerker van GWK kan je bijvoorbeeld vragen waar het geld vandaan komt. Deze regels kunnen best streng lijken. Maar we moeten ze naleven om jouw veiligheid en die van ons te waarborgen.

Welke vragen kun je bijvoorbeeld verwachten?

Het kan zijn dat de medewerker je vraagt waar het geld vandaan komt, of waarom je het geld wilt storten. Als het nodig is, kan het zijn dat je de herkomst van het bedrag moet aantonen. Als GWK niet genoeg informatie heeft over jouw storting, of er twijfels zijn over de herkomst van je geld kan de transactie geweigerd worden. GWK hoeft niet te vertellen waarom.

Herkomst van het geld aantonen

Er zijn verschillende manieren om te laten zien waar het geld dat je wilt storten vandaan komt. Bijvoorbeeld met:

 • een aankoopbon
 • een vrijwaringsbewijs (bij verkoop van een auto of motor)
 • een print/afbeelding van de verkoopadvertentie op Marktplaats
 • een salarisstrook
 • een bewijs van verkoop roerende goederen (auto, boot, motor) of een vrijwaringsbewijs van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW)
 • een jaaropgaaf
 • een Aangifte inkomstenbelasting
 • notariële verklaring inzake erfrecht, schenking, etc.
 • overeenkomst van lening/schuld

Voorbeelden uit de praktijk

Let op: in het algemeen geldt dat de medewerker van GWK Travelex altijd nog naar andere stukken kan vragen. Het kan ook zijn dat hij of zij je storting alsnog niet accepteert. Je kunt geen rechten ontlenen aan de voorbeelden hieronder.

 • Je hebt je boot verkocht voor € 20.000. Helaas: je kunt het geld niet via GWK op je rekening storten. Het maximale bedrag dat je kunt storten via GWK Travelex is namelijk € 10.000. Let op: je kunt het bedrag niet opsplitsen en in verschillende keren storten .
 • Je hebt je auto verkocht en je wilt de opbrengst op je eigen betaalrekening storten. Dit neem je mee naar het GWK: een geldig identiteitsbewijs en je rekeningnummer van SNS. Daarnaast neem je bewijsstukken mee waarmee je de herkomst van het geld kunt aantonen. Denk aan een kopie van de advertentie en het vrijwaringsbewijs op jouw naam.
 • Met kerst heb je € 250 gekregen van je oma. Je wilt dit bedrag storten bij een GWK Travelex-vestiging. Dit neem je mee naar het GWK: een geldig identiteitsbewijs en het nummer van je betaalrekening bij SNS.

Voorwaarden Mr. Pay

Mr. Pay is een dienst van GWK Travelex. Voor deze dienst gelden de Algemene voorwaarden Mr. Pay van GWK Travelex. GWK is verantwoordelijk voor het overboeken van je geld op je betaalrekening. GWK heeft hiervoor een vergunning en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Waar vind je een GWK Travelex-vestiging?

In de grotere NS-stations en steden vind je GWK Travelex. Op de website van GWK Travelex kun je op woonplaats een vestiging zoeken.

Je storting niet goed verwerkt?

Je storting niet goed verwerkt?

Is er iets fout gegaan? Of heb je een vraag over je storting?