Betaalpas van VISA en Mastercard

We geven betaalpassen uit van VISA en Mastercard. Op de voorkant van je betaalpas zie je aan het logo welke pas je hebt. Lees hier meer over de verschillende soorten betaalpassen.

V PAY, VISA Debit, Maestro en Debit Mastercard

Staat er een logo van V PAY of VISA Debit op je pas? Dan heb je een betaalpas van Visa. En als er een Maestro- of Debit Mastercard logo op staat, dan heb je een betaalpas van Mastercard. Zowel Visa als Mastercard ontwikkelen al tientallen jaren elektronische betaalmiddelen waarmee je over de hele wereld kunt betalen. Zoals creditcards en betaalpassen. Voor hun betaalpassen gebruiken ze de nieuwste chip- en pintechnologie, zodat je er altijd veilig mee kunt betalen.

Wat is het verschil?

Online betalen

Betaalpassen van VISA Debit en Debit Mastercard hebben als extra mogelijkheid dat je er online mee kunt betalen, bijvoorbeeld je aankopen in een webwinkel.

Meer informatie

Opname van contant geld en betalen met de betaalpas

Eigenlijk is er nauwelijks verschil tussen de passen. De betaalpassen van VISA en Mastercard zijn allebei veilige betaalpassen waarmee je in heel Nederland en Europa kunt betalen bij een betaalautomaat in winkels, horecagelegenheden en tankstations. Met beide passen kun je ook contant geld opnemen bij een geldautomaat. Met een betaalpas betalen en contant geld opnemen noemen we ook wel ‘pinnen’.

Twijfel of je je betaalpas ergens kunt gebruiken? Check dan de logo’s bij een betaal- of geldautomaat.

Bij automaten met deze logo’s kun je je V PAY-pas gebruiken:

Bij automaten met deze logo’s kun je je VISA Debit-pas gebruiken:

Bij automaten met deze logo’s kun je je Maestro-pas gebruiken:

Bij automaten met deze logo’s kun je je Debit Mastercard-pas gebruiken:

Ook in de rest van de wereld kun je bijna overal betalen of contant geld opnemen met V PAY, VISA Debit,  Maestro en Debit Mastercard. VISA Debit en Debit Mastercard worden in sommige landen meer geaccepteerd.

Denk er dan wel aan om pinnen buiten Europa even aan te zetten

Alles over betalen

Alles over betalen

Kom alles te weten over betalen en contant geld opnemen in Nederland.
Op vakantie in het buitenland?

Op vakantie in het buitenland?

Regel dat je kunt pinnen met je betaalpas.