Periodiek inleggen: zo stel je het in

Met periodiek beleggen, leg je automatisch op een vast moment een bedrag in. Bijvoorbeeld elke maand. Lees hoe je dit in slechts 2 stappen instelt.

Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Periodiek inleggen SNS Doelbeleggen 

 • Log in en zet bij ‘Beheer’ ‘Automatisch aankopen’ aan. We kopen dan vanzelf het fonds uit het Doelplan voor je aan met (een deel van) het geld dat je op je beleggingsrekening zet. Je kunt automatisch aankopen altijd weer uitzetten. Als je automatisch aankopen uitzet, moet je wel iedere keer zelf handmatig je fondsen aankopen.
 • Zorg dat er geld staat op je beleggingsrekening – anders valt er natuurlijk weinig te beleggen. Stel hiervoor een periodieke overboeking in van je betaalrekening naar je beleggingsrekening, bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks.

  Gelukt! Je bent nu begonnen met periodiek beleggen.

Periodiek inleggen SNS Beleggingsrekening 

 • Als je een fonds aankoopt, kun je meteen kiezen voor ‘Fonds periodiek aankopen’. Zo koop je automatisch op een vast moment een fonds aan, bijvoorbeeld elke maand en hoef je er niet steeds zelf aan te denken. Je kunt het moment en bedrag van je periodieke aankoop later altijd weer aanpassen.

 • Vóór je periodieke aankoop gedaan wordt, moet er genoeg geld op het gelddeel van je beleggingsrekening staan. Het is dus het handigst om hiervoor ook een periodieke overboeking in te stellen.  

  Zorg dat je geld 24 uur voor je periodieke aankoop op je beleggingsrekening staat. Zo weet je zeker dat je order verwerkt kan worden. 

  Goed om te weten: Een order die vóór 15:00 uur op een beursdag is geplaatst, is de volgende beursdag rond 11:00 uur zichtbaar.  

  Gelukt! Je bent nu begonnen met periodiek beleggen.

Waarom periodiek inleggen? 

Met automatisch periodiek inleggen hoef je niet handmatig fondsen aan te kopen en werk je met regelmaat aan je portefeuille.

 • Eenmaal ingesteld, betekent niet meer vergeten
 • Je hebt minder last van koersschommelingen
 • Focus op de lange termijn geeft rust

Meer over de kracht van periodiek inleggen

Veelgestelde vragen over periodiek inleggen

 • Met periodiek inleggen, koop je automatisch en op een vast moment een fonds aan, bijvoorbeeld elke maand. Automatisch aankopen betekent dat we vanzelf het fonds (uit het Doelplan) voor je aankopen met het geld dat je op je beleggingsrekening zet. Dit hoeft echter niet op een vast moment te zijn.
 • Zorg dat je geld 24 uur voor je periodieke aankoop op je beleggingsrekening staat. Zo weet je zeker dat je order verwerkt kan worden.

  Goed om te weten: Een order die vóór 15 uur op een beursdag is geplaatst, is pas de volgende beursdag rond 11 uur zichtbaar.
 • Orders hebben bepaalde doorlooptijden. Het duurt dus even voor je order verwerkt wordt. Plaats je, op een beursdag, een order vóór 15 uur? Dan zie je die de volgende dag rond 11 uur terug in je overzicht.  

  Om er zeker van te zijn dat jouw order dus op tijd verwerkt kan worden, is het nodig dat je geld 24 uur van tevoren op je beleggingsrekening staat. 

 • Geld overmaken naar je beleggingsrekening werkt hetzelfde als geld overmaken naar elke andere rekening. Kies in de app of Mijn SNS voor ‘Overboeken’, vul een bedrag in en maak het over naar je beleggingsrekening.
 • Zit je met een vraag over beleggen bij SNS waar je nog geen antwoord op hebt gevonden? We helpen je graag verder. 

  Service en contact

Beleggen voor de lange termijn

Beleggen voor de lange termijn

Lees meer over de kracht van beleggen voor de lange termijn.
Overzicht beleggingsfondsen

Overzicht beleggingsfondsen

Benieuwd naar onze andere beleggingsfondsen?