Hulp bij het invullen van je belastingaangifte

Misschien ben je niet helemaal zeker over het invullen van je belastingaangifte. Of kun je wel wat hulp gebruiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Waarom hulp nodig bij de belastingaangifte?

Er zijn verschillende redenen waarom je onze hulp bij het invullen van je belastingaangifte zou vragen.

 1. Bijvoorbeeld omdat je onzeker bent over het invullen van de aangifte. Misschien ben je bang dat je dingen zoals aftrekposten vergeet.
 2. Als je het afgelopen jaar een huis gekocht hebt of een hypotheek hebt afgesloten, is de belastingaangifte net wat ingewikkelder. Zijn je kosten eigen woning goed opgevoerd?
 3. Ook kan het zijn dat je zelf je belastingaangifte hebt ingevuld. Maar voordat je op de knop ‘verzenden’ drukt, je het toch fijn vindt als iemand even meekijkt of het inderdaad klopt zo en je niets over het hoofd ziet.

Uitstellen van je belastingaangifte

Je moet voor 8 mei je belastingaangifte doen. Red je dat niet? Vraag dan uitstel aan bij de Belastingdienst. Je krijgt dan tot 1 september 2021 de tijd.

Let op: uitstel aanvragen moet vóór 8 mei. Tot 1 juni 2021 kun je bij ons terecht voor hulp bij het invullen van je (uitgestelde) belastingaangifte.

Hulp bij belastingaangifte

Wat krijg je voor hulp en wat kost het?

Voor € 52,50 bekijk je samen met onze adviseur je belastingaangifte. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en kun je je aangifte met een gerust hart versturen.

Zo werkt ’t:

 • Je logt zelf in met je DigiD in de online omgeving van de Belastingdienst.
 • Aan de hand van een checklist neemt de adviseur de belastingaangifte helemaal met je door.
 • Je krijgt tips over de actuele regels en aftrekposten die voor jou relevant zijn.
 • De adviseur laat zien hoe je de kosten eigen woning moet opvoeren.

Je maakt hiervoor een afspraak in de winkel bij jou in de buurt. Doe je het liever vanuit huis? Beeldbellen kan ook. De afspraak duurt ongeveer een uur.

Afspraak maken

Goed om te weten

 • Voor het checken van je belastingaangifte zijn wat documenten nodig. Je vindt de checklist hier:

 • Heb je een partner waarmee je samen fiscale partners bent? Dan moet die ook bij de afspraak aanwezig zijn.
 • Voor de hulp bij je belastingaangifte teken je een Opdracht tot Dienstverlening. Daarin staan de afspraken die we met elkaar over onze hulp maken.

Voor wie is deze hulp bij belastingaangifte?

Onze hulp bij het invullen van de belastingaangifte is voor iedereen die een digitale vooraf ingevulde belastingaangifte gebruikt. Klant of geen klant van SNS, dat maakt niet uit.

Voor wie is onze hulp bij belastingaangifte niet geschikt?

Wordt de aangifte wat ingewikkelder? Dan kun je misschien beter een accountant of belastingadviseur inschakelen. Denk aan de volgende situaties:

 • Je hebt de afgelopen 3 jaar een eigen bedrijf gehad, als zzp’er of met mensen in dienst.
 • Je bent in de afgelopen 3 jaar gescheiden of de scheiding is nog niet financieel is afgewikkeld.
 • Je bent geen ondernemer voor de inkomstenbelasting, maar hebt wel een inkomen uit ander werk. Denk aan werk als gastouder of aan deelnemers van medische onderzoeken.
 • Bekijk hier aan welke situaties je nog meer kunt denken


Klantervaringen over hulp bij belastingaangifte

“Doordat er 2 jaar geleden wat mis was gegaan met de voorlopige teruggaaf, was ik blij dat de adviseur nu meekeek. Gelukkig had ik alles goed ingevuld. Dat geeft me vertrouwen om het volgend jaar weer zelf te doen."


“Dankzij de hulp van de adviseur kwam ik erachter dat ik was vergeten om de kosten op te geven voor het verlengen van de hypotheekofferte. En hij ontdekte dat ik mijn betaalde hypotheekrente had opgegeven als ‘consumptieve rente’. Het scheelde me € 3.000 in mijn voordeel!”

“We hebben het afgelopen jaar een huis gekocht en wisten niet zeker of we de aangifte goed hadden ingevuld. De adviseur liet ons zien hoe we onze woonkosten konden invullen. We zijn opgelucht dat dat klusje geklaard is.”

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul in 1 minuut je gegevens in voor het maken van een afspraak voor hulp bij het invullen van je belastingaangifte.
Een jaaroverzicht downloaden

Een jaaroverzicht downloaden

Voor je belastingaangifte heb je jaaroverzichten nodig. Je vindt ze in Mijn SNS of krijgt ze per post.