Hulp bij het invullen van je belastingaangifte

Je belastingaangifte invullen, het blijft toch ingewikkeld. Ben je niet helemaal zeker over je belastingaangifte? Of twijfel je of je geen geld laat liggen? We helpen je er graag mee door in een uurtje mee te kijken en tips te geven als jij aangifte doet.

Direct een afspraak maken

Waarom hulp nodig bij de belastingaangifte?

Er zijn verschillende redenen waarom je onze hulp bij het invullen van je belastingaangifte zou vragen.

 1. Bijvoorbeeld als je vorig jaar een huis hebt gekocht of je hypotheek hebt overgesloten. Je mag dan veel kosten aftrekken in je aangifte. Da’s goed nieuws. Alleen je belastingaangifte invullen wordt er ook wat ingewikkelder van.
 2. Je bent benieuwd of je geen aftrekposten over het hoofd ziet. Onze groeicoach kijkt met je mee en geeft je meteen praktische tips voor de volgende keer.
 3. Of als je wat onzeker bent over het invullen van de aangifte. Dan is het fijn als iemand even meekijkt, zodat je daarna met een gerust hart op ‘verzenden’ drukt.

Uitstellen van je belastingaangifte

Je moet voor 1 mei je belastingaangifte doen. Red je dat niet? Vraag dan uitstel aan bij de Belastingdienst. Je krijgt dan tot 1 september 2024 de tijd.

Let op: uitstel aanvragen moet vóór 1 mei. Tot 1 juni 2024 kun je bij ons terecht voor hulp bij het invullen van je (uitgestelde) belastingaangifte.

Hulp bij belastingaangifte

Wat krijg je voor hulp en wat kost het?

Voor € 75 bekijk je samen met onze groeicoach je belastingaangifte. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en kun je je aangifte met een gerust hart versturen. De afspraak duurt ongeveer een uur.

96%

van onze klanten beveelt deze dienst aan. Zij beoordelen ons met een 8,6.

Bron: Expoints KTO Hulp bij Belastingaangifte 2023

Zo werkt ’t:

 • Je maakt een afspraak in de winkel of via beeldbellen, net wat je handiger vindt.
 • Tijdens de afspraak log je zelf in met je DigiD in de online omgeving van de Belastingdienst.
 • Aan de hand van een checklist nemen we de belastingaangifte helemaal met je door.
 • Je krijgt tips over de actuele regels en aftrekposten die voor jou relevant zijn.
 • De groeicoach laat zien hoe je de kosten eigen woning moet opvoeren.

Afspraak maken

Goed om te weten

 • Voor het checken van je belastingaangifte zijn wat documenten nodig. Je vindt de checklist hier:

 • Heb je een fiscale partner? Dan moet die ook bij de afspraak aanwezig zijn. Tip: Bij drukke agenda’s van jou en je fiscale partner kan het makkelijker zijn om te beeldbellen in plaats van naar de winkel te komen.
 • We helpen je met je aangifte altijd op jouw eigen laptop of tablet. Kom je naar de winkel? Neem dan dus je laptop mee.
 • Voor de hulp bij je belastingaangifte teken je een Opdracht tot Dienstverlening. Daarin staan de afspraken die we met elkaar over onze hulp maken. Na afloop ontvang je van ons een factuur.

Voor wie is deze hulp bij belastingaangifte?

Onze hulp bij het invullen van de belastingaangifte is speciaal voor SNS klanten die een digitale vooraf ingevulde belastingaangifte gebruiken.

Voor wie is onze hulp bij belastingaangifte niet geschikt?

Wordt de aangifte wat ingewikkelder? Dan kun je beter een accountant of belastingadviseur inschakelen. Denk aan de volgende situaties:

 • Je bent geen klant bij ons.
 • Je hebt de afgelopen 3 jaar een eigen bedrijf gehad, als zzp’er of met mensen in dienst.
 • Je bent in de afgelopen 3 jaar gescheiden of de scheiding is nog niet financieel is afgewikkeld.
 • Je bent geen ondernemer voor de inkomstenbelasting, maar hebt wel een inkomen uit ander werk, de belastingdienst noemt dat overige werkzaamheden. Denk aan werk als gastouder of aan deelnemers van medische onderzoeken.
 • Bekijk hier aan welke situaties je nog meer kunt denken

Groeicoaches over hulp bij belastingaangifte

“Ik hielp laatst twee klanten bij wie er vorig jaar iets mis was gegaan met de voorlopige teruggaaf. Ze vonden het fijn dat er nu iemand meekeek en zijn nu zeker genoeg om het volgend jaar zelf te doen.”“Ik liep samen met een klant door zijn belastingaangifte en zag dat hij was vergeten om zijn bereidstellingsprovisie op te geven. Ook had hij zijn betaalde hypotheekrente veranderd naar consumptieve rente. Gelukkig zagen we dit op tijd, want zo heeft hij € 3.000 bespaard.”


“Twee klanten hadden afgelopen jaar samen een huis gekocht en waren getrouwd. Dat maakt een aangifte een stuk ingewikkelder, dus ze vonden het fijn als er iemand meekeek. We hebben alle mogelijke aftrekposten gebruikt en zo liepen ze met een goed gevoel de deur uit.”
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul in 1 minuut je gegevens in voor het maken van een afspraak voor hulp bij het invullen van je belastingaangifte.
Een jaaroverzicht downloaden

Een jaaroverzicht downloaden

Voor je belastingaangifte heb je jaaroverzichten nodig. Je vindt ze in Mijn SNS of krijgt ze per post.