18 jaar en mobiel identificeren

Bijna 18? En heb je een betaal- en/of spaarrekening bij ons? Dan word je eigen baas over je rekening! Maar je moet je nog wel laten identificeren bij ons om je rekening(en) te blijven gebruiken. Dat kan heel gemakkelijk: met de SNS Mobiel Identificeren app.

Nu direct mobiel identificeren

Let opJe kunt je mobiel identificeren vanaf het moment dat je 17 jaar en 10 maanden oud bent.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Zo werkt de SNS Mobiel Identificeren app

In het kort werkt het zo: Via de beveiligde verbinding van de app wordt je identiteit en identiteitsbewijs gecontroleerd. De app ‘leest’ en controleert je identiteitsbewijs en stuurt die gegevens naar ons.

Goed om te weten: Je hoeft de app maar 1 keer te gebruiken. Is het identificeren gelukt? Dan kun je de app meteen weer van je mobiel verwijderen. Zo blijven er geen gegevens van je achter, ook niet in de app.

Dit heb je ervoor nodig

  • Een mobiel met NFC-chip. Als je NFC hebt, dan zie je dat in je instellingen. Met de NFC-chip kun je contactloos betalen bijvoorbeeld.

  • Een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart met een chip.

Aan de slag met de SNS Mobiel Identificeren app

We helpen je stap voor stap met de mobiele identificatie, dus succes gegarandeerd! Na het identificeren vul je nog een paar vragen in en dan ben je baas over je eigen rekening(en). Je ouders hebben vanaf je 18e geen toegang meer tot je rekening. Wil je dat nog wel? Dan regel je dat gemakkelijk zelf online.

Tips

  1. Fotografeer de goede kant van je identiteitsbewijs! Dat is de kant waar de ‘Machine Readable Zone’ (MRZ) zit. Dit is een reeks van letters en nummers. Op je paspoort vind je die aan de lange zijde aan de voorkant. Bij een identiteitskaart staat ie aan de achterkant.

  2. Houd je identiteitsbewijs en mobiel uit elkaar, totdat de app erom vraagt. Als je dat te vroeg doet, kan het problemen geven bij het lezen van de chip.

  3. Haal het beschermhoesje van je telefoon: dan werkt je NFC-chip het best.

  4. Houd de achterkant van je mobiel tegen je ID-bewijs. Tip: leg ze op elkaar op tafel. Schuif je mobiel langzaam over je paspoort of identiteitskaart.

  5. Ben je toe aan de stap: scan je gezicht? Houd je telefoon dan zo stil mogelijk.

Nu direct aan de slag met mobiel identificeren

Kom je liever bij ons langs?

Heb je geen mobiel met NFC-chip en/of een Nederlands paspoort of identiteitsbewijs? Geen probleem. Kom dan naar de winkel en neem je identiteitsbewijs mee. Dan regelen we je identificatie daar. Maak een afspraak om je te laten identificeren in een SNS Winkel bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen

  • De Mobiel Identificeren app gebruikt de NFC (Near Field Communication) technologie in je smartphone om de chip in je paspoort of identiteitskaart uit te lezen. Deze chip bevat je persoonsgegevens en pasfoto zoals deze ook op je paspoort of identiteitskaart staan. Daarnaast bevat de chip extra informatie rondom de digitale beveiliging en echtheid van je identiteitsbewijs.

    Om deze informatie uit te kunnen lezen moet eerst de zogenaamde Machine Readable Zone van je id-bewijs gescand worden met behulp van de camera van je telefoon. Hierin zit de code die de app nodig heeft om toegang te krijgen tot de chip.

  • De app vergelijkt je selfie met de pasfoto van je identiteitsbewijs. Zo bewijs je dat je de rechtmatige houder van het paspoort/de identiteitskaart bent.
  • Je kunt de Mobiel Identificeren app alleen gebruiken als je een brief van ons hebt gehad met daarin de link naar het ‘Mobiel Identificeren-formulier’.
  • Voor iOS heb je een iPhone 7 of hoger nodig, met iOS 13.1 of hoger. iPads werken niet omdat deze geen NFC-mogelijkheden hebben.
    Voor Android heb je versie Android 5 of hoger met NFC nodig. Dit kan een smartphone of een tablet zijn. De meeste Android-smartphones hebben NFC. Sommige Android-tablets hebben ook NFC.
  • Met de app wordt je identiteitsdocument gecontroleerd door je persoonlijke gegevens te checken. Om veiligheidsredenen slaan we die persoonlijke gegevens voor een korte periode op onze servers op.

    Er wordt geen persoonlijke informatie opgeslagen in de app of op de telefoon. Zodra je de app afsluit, wordt alle informatie daar verwijderd.

    Zo gaan we met je data om

Checklist (bijna) 18 jaar

Checklist (bijna) 18 jaar

(Bijna) 18? Gebruik onze handige checklist en weet wat je moet regelen.