Hypotheek aanvragen met de Arbeidsmarktscan

Ben je een flexwerker in loondienst en wil je een hypotheek afsluiten? Dan kan de tool Arbeidsmarktscan goed van pas komen. Ook als je een tijdelijk contract hebt en geen intentieverklaring van je werkgever krijgt, kun je de scan gebruiken.

Wat is de Arbeidsmarktscan?

De Arbeidsmarktscan is een tool van Arbeidsmarktkansen.nl. De tool berekent jouw kansen als flexwerker in loondienst op de arbeidsmarkt voor de komende vijf jaar. Je kunt de uitslag van de scan gebruiken als je met een tijdelijk contract of als flexwerker een hypotheek wilt afsluiten.

Hoe werkt ‘t?

Je vraagt de Arbeidsmarktscan aan op Arbeidsmarktkansen.nl. Is de uitslag van de scan 70 punten of hoger? Dan kom je als flexwerker eerder in aanmerking voor een hypotheek (met of zonder NHG) en kun je de scan gebruiken bij het aanvragen van een SNS Hypotheek. De voorwaarde is wel dat je de in de afgelopen 14 maanden, er 12 maanden hebt gewerkt.

Tip

Je kunt je adviseur vragen om te helpen met de arbeidsmarktscan. Hij kan je meteen uitleggen wat jouw mogelijkheden zijn voor een hypotheek. Het eerste oriëntatiegesprek is altijd gratis.

Voor wie is de Arbeidsmarktscan?

De Arbeidsmarktscan is bedoeld voor flexwerkers in loondienst zoals oproepkrachten en werknemers met een tijdelijk contract die een werkgeversverklaring zonder intentieverklaring hebben. Uitzendkrachten kunnen deze regeling niet gebruiken, voor hen is er de perspectiefverklaring.

Kosten

Heb je een positieve score en kan dit positief bijdragen aan je hypotheekaanvraag? Allen dan zijn er kosten verbonden aan de Arbeidsmarktscan. Als je de scan nodig hebt voor je hypotheekaanvraag, zijn de kosten bovendien aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Kijk voor de precieze kosten en meer informatie over de scan op Arbeidsmarktkansen.nl.

Weten waar je aan toe bent?

Weten waar je aan toe bent?

De SNS Adviseur kijkt wat jouw mogelijkheden zijn voor een hypotheek zonder vast contract.