Hypotheek aanvragen met de Arbeidsmarktscan

Ben je een flexwerker in loondienst en wil je een hypotheek afsluiten? Dan kan de tool Arbeidsmarktscan goed van pas komen. Je kunt de scan ook gebruiken als je een tijdelijk contract hebt en geen intentieverklaring van je werkgever krijgt.

Wat is de Arbeidsmarktscan?

De Arbeidsmarktscan is een tool van Arbeidsmarktkansen.nl. De tool berekent jouw kansen als flexwerker in loondienst op de arbeidsmarkt voor de komende 5 jaar. Je kunt de uitslag van de scan gebruiken als je met een tijdelijk contract of als flexwerker een hypotheek wilt afsluiten.

De uitslag

Is de uitslag van de scan 70 punten of hoger? Dan kom je als flexwerker eerder in aanmerking voor een hypotheek (met of zonder NHG) en kun je de scan gebruiken bij het aanvragen van een SNS Hypotheek. De voorwaarde is wel dat je de in de afgelopen 14 maanden, er 12 maanden hebt gewerkt.

Tip

Je kunt je adviseur vragen om te helpen met de arbeidsmarktscan. Je hoort dan meteen wat jouw mogelijkheden zijn voor een hypotheek. Het eerste oriƫntatiegesprek is altijd gratis.

Voor wie is de Arbeidsmarktscan?

Ben je een flexwerkers in loondienst? Zoals een oproepkracht of als werknemer met een tijdelijk contract en een werkgeversverklaring zonder intentieverklaring? Dan kun je de scan gebruiken. Ben je uitzendkracht? Dan is er de perspectiefverklaring.

Kosten

Is de uitslag van de scan gunstig voor je hypotheekaanvraag? Alleen dan betaal je kosten voor de Arbeidsmarktscan. Als je de scan nodig hebt voor je hypotheekaanvraag, dan kun je de kosten aftrekken in je belastingaangifte. Kijk voor de precieze kosten en meer informatie over de scan op Arbeidsmarktkansen.nl.

Weten waar je aan toe bent?

Weten waar je aan toe bent?

De SNS Adviseur kijkt wat jouw mogelijkheden zijn voor een hypotheek zonder vast contract.