Instant Payments

Met Instant Payments staat het geld dat je overboekt binnen een paar seconden op de rekening van een ander. En andersom: maakt iemand geld naar jou over? Dan staat het net zo snel op je betaal- of spaarrekening.

Instant Payments in het kort

  • Binnen een paar seconden geld overboeken naar of ontvangen van rekeningen bij andere Nederlandse banken die Instant Payments hebben
  • 365 dagen per jaar direct geld overschrijven: ook in het weekend, op feestdagen en
    ’s nachts
  • Voor betaal- en spaarrekeningen
  • Geen extra kosten
  • Voor overboekingen met Instant Payments gelden dezelfde limieten als die je voor internetbankieren hebt.

Nieuw?

Binnen een paar seconden geld overboeken is niet nieuw: het werkt nu al zo als je online geld overmaakt naar rekeningen binnen dezelfde bank. Nu gebeurt dat met Instant Payments ook met overboekingen naar rekeningen bij andere banken.

Hoe?

Je hoeft niets extra te doen, wanneer het kan voeren wij je overschrijving automatisch als Instant Payment uit.

Goed om te weten

Het kan alleen:

  • als je via Mijn SNS of met de app betaalt
  • als de bank van de ontvanger ook over is op Instant Payments
  • met een enkelvoudige overboeking

Overboekingen die met meerdere betalingen in 1 keer worden aangeboden bij de bank (in batches), worden niet met Instant Payments overgeboekt. Bedrijven doen dat bijvoorbeeld vaak met salarissen.

Boter bij de vis

Koop je iets via Marktplaats? Met Instant Payments betaal je het net zo makkelijk als met contant geld.  Op het moment dat jij de deur uitloopt met je aankoop, heeft de verkoper het geld al op zijn rekening.

 

Vragen over Instant Payments

Waarom Instant Payments?

Omdat de klantbehoefte verandert: met alle technologische mogelijkheden verwachten mensen dat alles steeds sneller gaat en altijd beschikbaar is. Instant Payments maakt dat mogelijk voor betalingen.

Welke banken doen mee?

ABN-AMRO, ASN, ING, Knab, Rabobank, RegioBank en SNS. Dat is 95% van het betaalverkeer in Nederland.

Is het veilig?

Ook voor Instant Payments gelden strenge veiligheidseisen. Het is net zo veilig als de huidige overschrijving in Mijn SNS en de app.