Groeien met je bedrijf: veelgestelde vragen

Als ondernemer heb je uitdagingen in alle fases van je bedrijf. Misschien wil je uitbreiden, een grotere bedrijfsruimte huren of kopen. Je persoonlijke groeicoach bespreekt je ambities graag met je. Op vragen die we veel krijgen, geven we hier antwoord.

1. Financiering voor je groeiambitie

 • Soms heb je geld nodig om je bedrijf te laten groeien. Hoe vind je deze financiering en welke financiering past bij jouw wensen als ondernemer? Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een bedrijfspand of een krediet bijvoorbeeld om je voorraad aan te vullen of als je klanten laat betalen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons om je financieringsbehoefte te bespreken.

  Lees hoe Leonie dankzij de SNS Bedrijfshypotheek het winkelpand kon kopen dat haar man en zij huurden.

 • Wil je een bedrijfspand kopen om meer ruimte voor je onderneming te hebben? Of wil je het bedrijfspand kopen dat je nu nog huurt? Ondernemers kunnen bij ons een financiering afsluiten tot € 2 miljoen. We hebben daarbij aandacht voor jouw doelen en denken graag met je mee.

  SNS Bedrijfshypotheek

 • Als ondernemer heb je soms extra geld nodig voor je bedrijf. Bijvoorbeeld als je je voorraad wilt aanvullen of als je een onverwachte tegenvaller hebt. Met SNS Zakelijk Krediet kun je een kredietlimiet op je betaalrekening krijgen tot € 50.000. Bekijk welke rente je hierover betaalt.

  SNS Zakelijk Krediet

Succesvol ondernemen? Groeicoaching!

Als ondernemer zit je waarschijnlijk boordevol met plannen en ambities. Bijvoorbeeld om je bedrijf uit te breiden en je op zoek bent naar een goede financiering daarvoor. Weet dan dat je bij ons altijd welkom bent om je plannen te bespreken met je persoonlijke groeicoach. Die is zelf ook ondernemend, spreekt jouw taal en snapt wat voor jou belangrijk is. Je groeicoach helpt je om van je ambities haalbare doelen te maken.

2. Overleggen met andere ondernemers en experts

 • Wil je met andere ondernemers praten die meer weten over ondernemen en bedrijfsgroei? SNS heeft ruim 200 winkels met groeicoaches die zelf ook ondernemend zijn. Dus zij spreken jouw taal en snappen wat je bedoelt. Je vindt altijd een SNS Winkel bij jou in de buurt. Je groeicoach maakt graag tijd om je vragen en ideeën te bespreken.

  Vind een SNS winkel

 • In het SNS Expertisecentrum in Groningen en Maastricht organiseren wij regelmatig events, workshops of andere bijenkomsten voor ondernemers. Hierbij bundelen we onze krachten met verschillende bedrijven en partners uit de regio. Daarnaast werken we ook samen met landelijke partners. Je bent van harte welkom bij het SNS Expertisecentrum voor inspiratie en om je netwerk uit te breiden. Houd de agenda in de gaten voor actuele informatie over aankomende activiteiten.

3. Vragen van zzp'ers met ambitie

 • De meeste zzp'ers zijn begonnen met de rechtsvorm eenmanszaak. Maar misschien is het voor jou gunstiger om een besloten vennootschap (bv) op te richten.

  Zzp of bv: bekijk de voordelen en nadelen

 • Wil je starten als zzp’er of groeien met je bedrijf? Dan kan een ondernemingsplan, ook wel bedrijfsplan genoemd, je helpen. Voor nu en de komende jaren. Hoe maak je een bedrijfsplan?

  Ondernemingsplan maken

 • Als ondernemer heb je natuurlijk een zakelijke betaalrekening. Want een privérekening mag je niet gebruiken voor je bedrijf. Misschien is de SNS ZZP Rekening wat voor jou. Je betaalt een laag vast bedrag. Als je de zakelijke rekening wilt uitbreiden met bijvoorbeeld een creditcard of een pinautomaat, zie je wat het je extra kost.

  Zakelijke rekening of privé rekening als zzp'er

 • Wil jij graag minder tijd kwijt zijn aan je administratie, zodat je je kunt richten op je bedrijf? We helpen je daar graag bij via onze partners in ons partnernetwerk:

  • De app van Bizcuit is de financiële toolkit voor ondernemers. Met de app koppel je je boekhoudpakket makkelijk aan je betaalrekening en je hebt al je bankrekeningen in 1 overzicht.
  • Verkoop je facturen aan onze partner Voldaan je krijgt het factuurbedrag minus de kosten (4-6% per factuur) binnen 24 uur op je rekening.
  • Ben je op zoek naar een financiering voor je bedrijf, maar passen de voorwaarden van ons zakelijk krediet of bedrijfshypotheek niet bij je situatie? Misschien kan Qredits je helpen. Zij verstrekken zakelijke leningen tot € 250.000.
SNS Bedrijfshypotheek aanvragen

SNS Bedrijfshypotheek aanvragen

Wil je bij ons geld lenen voor de aankoop of verbouwing van je bedrijfspand?
Zoek een SNS Winkel bij jou in de buurt

Zoek een SNS Winkel bij jou in de buurt

Met bijna 200 SNS Winkels door heel Nederland is er altijd wel 1 in de buurt.