Wat betaal je voor SNS Zakelijk Krediet?

Je betaalt rente en kosten voor SNS Zakelijk Krediet. De rente is opgebouwd uit 3 onderdelen: een variabele basisrente, een persoonlijke risico-opslag en een limietprovisie. Bekijk de rente en kosten voor SNS Zakelijk Krediet.

Rente en kosten SNS Zakelijk krediet

In de tabel staan de rente en kosten voor SNS Zakelijk Krediet. De risico-opslag die je betaalt, hangt af van je bedrijfssituatie. Daarom hebben we de minimale en de maximale risico-opslag in de tabel gezet. De risico-opslag die voor jou geldt staat in je offerte.

Variabele basisrente Minimale risico opslag Maximale risico opslag Limietprovisie
2,5% 5,0% 7,5% 1,5%
Goed om te weten: Je mag niet over je kredietlimiet heen gaan. Dat kan wel gebeuren, bijvoorbeeld doordat we de rente iedere maand gewoon afschrijven. Je staat dan ongeoorloofd rood en betaalt daarvoor een hogere rente.

Hoe is de rente opgebouwd?

Je totale rente bestaat uit 3 verschillende onderdelen.

Variabele basisrente

Over het geld dat je opneemt, betaal je elke maand een basisrente. Deze rente is variabel en kan altijd veranderen. De actuele rente is 2,5%. Je vindt de laatste rente ook in Mijn SNS Zakelijk.

Risico-opslag

We bepalen elk jaar opnieuw je opslag. Hiervoor kijken we naar het risico dat we met het krediet lopen. Om dat risico te bepalen, maken we een risicoprofiel van je bedrijf. Dit onderdeel kan dus voor iedereen anders zijn.

Limietprovisie

Naast de rente en de opslag betaal je kosten omdat we een kredietlimiet voor je aanhouden, de zogenaamde limietprovisie. Die betaal je samen met de rente en opslag elke maand achteraf over de hele kredietlimiet. Ook als je er geen gebruik van maakt.

Goed om te weten: Verandert de basisrente, de opslag of de limietprovisie? Dan krijg je daarover een mail van ons. De basisrente en de limietprovisie veranderen dan meteen. De aanpassing van je opslag gaat een maand later in.

Zo is de variabele basisrente opgebouwd

De variabele basisrente bij je SNS Zakelijk Krediet bestaat uit verschillende onderdelen.

1.Het basistarief

Om geld uit te kunnen lenen, moeten we zelf ook geld aantrekken. Dit doen we op de internationale geld- en kapitaalmarkt. Hierop baseren we het basistarief.

2.Opslagen door ontwikkelingen kapitaalmarkten en -kosten

Bovenop het basistarief betalen we opslagen als we geld voor langere tijd inkopen. Daarnaast betalen we ook voor het aanhouden van geld. Wat de hoogte van de opslagen ook bepaalt:

  • De verplichte kapitaalbuffers die we moeten aanhouden voor verwachte en onverwachte verliezen.
  • Het vertrouwen van de investeerders in onze bank en in de economie.

3.Doorlopende dienstverleningskosten

Dit zijn de kosten die we maken voor onder andere de administratie en het beheer van je lening, de kosten van personeel, gebouwen en computersystemen.

4.Winstopslag

Als commercieel bedrijf gebruiken we een deel van de rente om winst mee te maken.

Rekenvoorbeeld

Hieronder zie je een rekenvoorbeeld voor verschillende kredietbedragen voor een bedrijf met een gemiddeld risico. Hier gaan we ervan uit dat de hele limiet het hele jaar wordt gebruikt. Gebruik je minder, dan vallen de kosten dus lager uit dan in dit voorbeeld. Wat je precies gaat betalen, vind je in de offerte die je krijgt.

Kredietlimiet Variabele rente Risico opslag Limietprovisie Totale rente + kosten Kosten per jaar
€ 50.000 2,5% 5,5% 1,5% 9,5% € 4.750
€ 25.000 2,5% 5,5% 1,5% 9,5% € 2.375
€ 10.000 2,5% 5,5% 1,5% 9,5% € 950
€ 5.000 2,5% 5,5% 1,5% 9,5% € 475

Afsluitkosten

Als je SNS Zakelijk Krediet afsluit, betaal je eenmalig € 250 afsluitkosten.

Je SNS Zakelijk Krediet aanpassen?

Als je je SNS Zakelijk Krediet wilt aanpassen, betaal je daarvoor. In de tabel staan de kosten voor veelvoorkomende aanpassingen.

Wat wil je regelen? Wat kost 't?
Je kredietlimiet verhogen € 250
Stoppen met afbouwen van je kredietlimiet € 250
Ik wil mijn rechtsvorm wijzigen, maar ik zet het bedrijf zelf voort € 250
Ik wil mijn rechtsvorm wijzigen, maar ik ga met meerdere vennoten of aandeelhouders verder € 500
Je kredietlimiet verlagen, afbouwen of opzeggen Geen kosten
Goed om te weten: Wil je de rechtsvorm van je bedrijf aanpassen? Dat kan gevolgen hebben voor je lopende financiering. Neem even contact met ons op voordat je iets wijzigt. Dan kijken we samen of de aanpassing gevolgen heeft.

De voorwaarden en productwijzer

Aan een lening afsluiten, zitten altijd risico’s. Het is goed dat je de risico’s kent. Lees daarom de informatie op deze pagina en de voorwaarden door. In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Lees ze door voor je een SNS Zakelijk Krediet aanvraagt.

De voorwaarden

Zakelijk krediet aanvragen

Zakelijk krediet aanvragen

Wil je bij ons een krediet om bijvoorbeeld je voorraad aan te vullen of om een leverancier te betalen?