Hoe lang duurt een overschrijving van een zakelijke rekening?

Het geld dat je met de app of in Mijn SNS overboekt, staat binnen een paar seconden op de rekening van een ander. En andersom: maakt iemand geld naar jou over? Dan staat het net zo snel op je betaal- of spaarrekening. Dat komt omdat je bij ons overboekt met Instant Payments.    

Overboeken met Instant Payments

  • Binnen een paar seconden geld overboeken naar of ontvangen van rekeningen bij andere Nederlandse banken die Instant Payments hebben
  • 365 dagen per jaar direct geld overschrijven: ook in het weekend, op feestdagen en ’s nachts
  • Voor betaal- en spaarrekeningen
  • Geen extra kosten

Goed om te weten:
Voor overboekingen met Instant Payments gelden dezelfde limieten als die je voor internetbankieren hebt.

Gebruik je de SNS Zakelijk App? Of gebruik je Mijn SNS? Dan voeren we je overboeking automatisch als Instant Payment uit.

Een batch met overboekingen wordt ook als Instant Payment verwerkt. Dit geldt alleen voor een ongecomprimeerde batch.

Deze banken doen mee

Binnen een paar seconden geld overboeken kan al langer. Het werd eerst alleen gebuikt als je overboekte naar rekeningen binnen dezelfde bank.

Nu kan het ook bij overboekingen naar andere banken. ABN-AMRO, ASN Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, Triodos Bank en SNS doen mee. Dat is 95% van het betaalverkeer in Nederland.

Wanneer duurt een overboeking toch langer?

In sommige gevallen kunnen we geen Instant Payment gebruiken en duurt je overboeking wat langer. Bijvoorbeeld als je een overboeking doet naar een bank die nog geen Instant Payments heeft. Zo snel staat het geld er dan op:

een rekening bij een andere bank in Nederland
doordeweeks voor 15.30 uur dezelfde werkdag
na 15.30 uur eerstvolgende werkdag
weekend en feestdagen eerstvolgende werkdag

Over deze doorlooptijden

Deze tijden gelden voor Mijn SNS Zakelijk en de app. We doen er alles aan om je overschrijving op tijd te verwerken. Hoe snel het geld bij een andere bank op de rekening van de ontvanger staat, hangt ook af van hoe snel die bank het geld op die rekening zet. Het geld dat je overschrijft is altijd direct van je rekening afgeschreven (boekdatum). In de voorwaarden van je rekening vind je alle afspraken hierover.

Goed om te weten:
Naar welke bank je overschrijft, kun je zien aan het rekeningnummer. Hierin vind je de bankcode waaraan je kunt zien naar welke bank je overschrijft. Bijvoorbeeld:

  • SNS begint met NL, dan 2 cijfers en dan SNSB
  • ASN begint met NL, dan 2 cijfers en dan ASNB
  • Regiobank begint met NL, dan 2 cijfers en dan RBRB

Hoe kun je zien of je hebt overgeboekt met Instant Payments?

In de app

Je kunt in de SNS Zakelijk App zien hoe je betaling via Mijn SNS is verwerkt. Als je de transactie aanklikt, zie je meer informatie over de betaling. Is ie als Instant Payments verwerkt?  Dan zie je het tijdstip van de bijschrijving in het overzicht.

In Mijn SNS

Heb je in Mijn SNS geld overgeboekt? Dan wordt de betaling wel als instant payment verwerkt, maar het tijdstip van de bijschrijving is niet zichtbaar in je transactieoverzicht van Mijn SNS.

Hoe lang duurt overboeken naar een ander land?

Als je overboekt naar een rekeningnummer in een ander land duurt het langer voordat het geld is bijgeschreven.

Inloggen Mijn SNS Zakelijk

Inloggen Mijn SNS Zakelijk

Saldo checken, geld overmaken en online je bankzaken regelen.