G-rekening aanvragen

Een g-rekening is een geblokkeerde rekening waarmee je alleen loonheffingen en btw aan de Belastingdienst betaalt. Een g-rekening koppel je aan een SNS Zakenrekening of een SNS ZZP Rekening.


Goed om te weten

Heb je nog geen SNS Zakenrekening of ZZP Rekening? Open die dan eerst en vraag daarna een g-rekening aan.

Lees meer over de SNS Zakenrekening en de SNS ZZP Rekening

Voor wie is de g-rekening bedoeld?

Een g-rekening is voor bedrijven die personeel uitzenden, uitlenen of detacheren op de Nederlandse markt. Denk bijvoorbeeld aan uitzendbureaus, detacheerders en (onder)aannemers. De opdrachtgever (inlener) stort de geschatte loonheffingen en btw op je g-rekening. Je betaalt de loonheffingen en btw daarna vanaf je g-rekening aan de Belastingdienst.

Meer informatie vind je in de brochure Aansprakelijkheid voor loonheffingen en omzetbelasting bij inlening van personeel (pdf, download) van de Belastingdienst.

Wat kost een g-rekening?

Een g-rekening kost je € 5,95 per maand. De rekening wordt gekoppeld aan een SNS Zakenrekening of SNS ZZP Rekening. Kijk voor de kosten van de SNS Zakenrekening of SNS ZZP Rekening in de ‘Informatiewijzer Zakelijk Betalen’.

Zo werkt de aanvraag

 1. Vul het formulier 'Aanvraag g-rekening' van de Belastingdienst in en stuur het naar de Belastingdienst.
 2. Als de Belastingdienst akkoord is met je aanvraag, krijg je van hen een getekende g-rekeningovereenkomst in drievoud.

  Let op: De door de Belastingdienst afgegeven overeenkomst moet binnen 1 maand bij de bank worden ingediend om een g-rekening te openen. Anders vervalt de overeenkomst.

 3. Onderteken de g-rekeningovereenkomst in drievoud en stuur deze samen met de brief “Toestemming openen g-rekening” naar ons, let op bij gezamenlijke bevoegdheid dienen alle gezamenlijk bevoegde vertegenwoordigers te ondertekenen:
  SNS
  T.a.v. SNS Klantenservice
  Antwoordnummer 6268
  3500 VC Utrecht

  Een postzegel is niet nodig.

 4. Zijn wij akkoord? Dan krijg je van ons de Overeenkomst SNS g-rekening. Onderteken deze en stuur het samen met een kopie van je identiteitsbewijs naar ons terug.
  Let op: bij gezamenlijke bevoegdheid dienen alle gezamenlijke bevoegde vertegenwoordigers te ondertekenen.
 5. Hebben we alles goed ontvangen? Dan koppelen we je g-rekening aan je SNS Zakenrekening of SNS ZZP Rekening. Je krijgt van ons bericht wanneer je je g-rekening kunt gebruiken. Ook krijg je een door ons getekend exemplaar van de door de Belastingdienst afgegeven g-rekeningovereenkomst.

  Voorwaarden

  In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Lees ze goed door voor je de g-rekening aanvraagt.

     Een zakelijke vraag?

     Een zakelijke vraag?

     Neem contact met ons op. We helpen je graag.
     G-rekening opheffen

     G-rekening opheffen

     Heb je de g-rekening niet meer nodig? Hef hem dan op.