Wat betaal je voor een SNS Vastgoedhypotheek

Welke rente je betaalt, hangt onder andere af van de rentevaste periode die je kiest en je situatie. Bekijk ook wat het kost als je je lening wilt aanpassen.
Goed om te weten SNS Vastgoedhypotheek kun je niet meer afsluiten. Deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je al SNS Vastgoedhypotheek hebt.

Rente SNS Vastgoedhypotheek

Hieronder vind je de rentes voor een SNS Vastgoedhypotheek. Omdat de rente die je betaalt ook afhangt van je situatie, zie je de minimale en maximale rente die je voor een rentevaste periode betaalt. De precieze rente die je gaat betalen vind je in je offerte of rentevoorstel.

Rentevaste periode Minimaal Maximaal
1 jaar 2,20% 7,95%
3 jaar 2,45% 8,20%
5 jaar 2,85% 8,60%
10 jaar 3,55% 9,30%
Deze rentes gelden vanaf 1 mei 2018 en tot de volgende wijziging. Deze rentes gelden voor nieuwe leningen en als je voor een bestaande SNS Vastgoedhypotheek een nieuwe rentevaste periode kiest. De rente verandert niet tijdens de rentevaste periode.

Hoe is de rente opgebouwd?

Je rente bestaat uit verschillende onderdelen die tijdens de rentevaste periode niet aangepast worden.

Het basistarief

Om geld uit te kunnen lenen, moeten we zelf ook geld aantrekken. Dit doen we op de internationale geld- en kapitaalmarkt. Hierop baseren we het basistarief.

Opslagen door ontwikkelingen kapitaalmarkten en -kosten

Bovenop het basistarief betalen we opslagen als we geld voor langere tijd inkopen. Daarnaast betalen we ook voor het aanhouden van geld.  Wat de hoogte van de opslagen ook bepaalt:

- De verplichte kapitaalbuffers die we moeten aanhouden voor verwachte en onverwachte verliezen.

- Het vertrouwen van de investeerders in onze bank en in de economie.

De individuele risico-opslag

Afhankelijk van je situatie val je in een risicocategorie. Elke risicocategorie heeft een andere opslag. Hoe lager het risico van jouw categorie, hoe lager dit rente-onderdeel. Andersom geldt hetzelfde. Hoe meer risico we als bank lopen, hoe hoger dit rente-onderdeel is.

De individuele risico-opslag hangt af van bijvoorbeeld:

- de hoogte van je schuld

- de waarde van het onderpand

- de mate waarin je in staat bent je schulden af te lossen

Doorlopende dienstverleningskosten

Dit zijn de kosten die we maken voor onder andere de administratie en het beheer van je lening, de kosten van personeel, gebouwen en computersystemen.

Winstopslag

Als commercieel bedrijf gebruiken we een deel van de rente om winst mee te maken.

Een nieuwe rentevaste periode

Als je rentevaste periode afloopt, krijg je van ons minimaal 2 maanden van tevoren een nieuw rentevoorstel. Deze rente hangt dan af van de rente van dat moment en je situatie. Het rentevoorstel kan hierdoor lager of hoger zijn dan de rente die je nu hebt.

Goed om te weten Als je rentevaste periode afloopt, mag je je SNS Vastgoedhypotheek aflossen zonder dat je daarvoor een vergoeding betaalt. Ook betaal je geen administratiekosten.

Je lening aanpassen?

Als je je SNS Vastgoedhypotheek wilt aanpassen, betaal je daarvoor.  Hieronder zie je wat de veelvoorkomende aanpassingen kosten.

Wat wil je regelen? Wat kost 't?
De rente tijdens de rentevaste periode tussentijds aanpassen. Een eventuele vergoeding voor het renteverlies van ons renteverlies.
Extra aflossen. Een eventuele vergoeding voor het renteverlies van ons renteverlies.
De lening voortzetten onder een andere naam. Bijvoorbeeld omdat je de rechtsvorm van je bedrijf wilt wijzigen. € 500.
De zakelijke lening verhogen. € 500.
Goed om te weten Neem eerst contact met ons op of je de aanpassing mag doorvoeren en of de voorwaarden van je lening hierdoor veranderen.

Vervroegd aflossen?

Je betaalt soms extra als je (een deel van) je lening eerder wilt aflossen dan afgesproken. Je betaalt dan voor de rente die we hierdoor mislopen. In je kredietofferte staat uitgelegd hoe dit renteverlies wordt berekend.

    SNS Vastgoedhypotheek aanpassen?

    SNS Vastgoedhypotheek aanpassen?

    Lees hoe je je gegevens eenvoudig online wijzigt, extra aflost op je financiering of juist meer kunt lenen.