Zakelijke automatische incasso registreren

Je kunt van je zakelijke rekening geld automatisch laten afschrijven met een incasso. Daarvoor geef je een organisatie dan een machtiging. Als je een Zakelijke Europese incasso krijgt, moet je je machtiging bij ons laten registreren. Je leest hier hoe.

Standaard Europese incasso en zakelijke Europese incasso

Je kunt 2 soorten automatische incasso’s krijgen: een standaard Europese incasso of een zakelijke Europese incasso. De standaard incasso kan een organisatie gebruiken voor particulieren en bedrijven. De zakelijke incasso is alleen bedoeld voor bedrijven onderling.

Op een zakelijke Europese incasso zitten extra controles. Je registreert je machtiging voor de veiligheid.

Als we zien dat een bedrijf met een zakelijke Europese incasso geld van je rekening wil afschrijven, krijg je een brief. Daarin staat dat je de incassomachtiging moet registreren.

Voorbeeld

Je hebt een zakelijke tankpas van een tankstation. 1 keer per maand worden de brandstofkosten automatisch geïncasseerd van je zakelijke rekening. Je geeft het tankstation daarvoor een machtiging. Bij SNS moet je deze zakelijke incasso laten registreren.

Registratieformulier invullen en opsturen

Vul het formulier in en stuur 1 exemplaar op naar naar de organisatie die automatisch mag incasseren en 1 naar ons.

Registratieformulier Zakelijke Europese incasso

Dit is ons adres:

SNS Bank
Klant Service
Postbus 10021
3505 AA Utrecht

Of mail het ingevulde formulier naar: zakelijkediensten@sns.nl

Controle zakelijke incasso’s

Voor iedere zakelijke incasso controleren we of de gegevens van de incasso overeenkomen met de gegevens die je hebt doorgegeven. Heb je een maximumbedrag per incasso opgegeven? Dan houden we daar ook rekening mee.

Terugboeken incasso’s

Een zakelijke incasso kun je achteraf niet zelf terugboeken, zoals je een incasso van je particuliere rekening kunt terugboeken. Als er niet genoeg saldo op de zakelijke rekening staat, wordt de zakelijke incasso automatisch teruggeboekt.

Zakelijke Europese incasso tegenhouden

Wil je een zakelijke incasso niet laten uitvoeren? In Mijn SNS Zakelijk kun je hem vooraf weigeren. Je kunt ons ook bellen tot 11.00 uur op de dag van de incasso. Dan zorgen we dat het bedrag niet wordt afgeschreven.

Automatisch incasseren

Automatisch incasseren

De voordelen en de kosten van automatisch incasseren op een rijtje.