tekst browser
SNS Bank

Geef je mening

 

Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je ervoor dat je je dierbaren goed achterlaat.

Hoe werkt een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af voor een bepaalde periode. Vaak in combinatie met een hypotheek. Je verzekert jezelf of het leven van een ander, bijvoorbeeld die van je partner. Je bepaalt zelf de looptijd en het verzekerd bedrag. Overlijdt de verzekerde binnen de looptijd van de verzekering? Dan wordt het bedrag uitgekeerd aan de personen die hiervoor zijn opgegeven (bijvoorbeeld de nabestaanden). Het uitgekeerde bedrag kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld de woonlasten, de studie van een kind of als aanvulling op het inkomen van degene die achterblijft.

Je bouwt met een overlijdensrisicoverzekering geen spaarsaldo op. Is degene die is verzekerd op de einddatum van de verzekering nog in leven? Dan wordt er geen bedrag uitgekeerd en ontvang je geen geld terug.

Verschil uitvaartverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is niet hetzelfde als een uitvaartverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit bij overlijden van de verzekerde binnen de afgesproken looptijd. Het uitgekeerde bedrag mag vrij worden besteed. Een uitvaartverzekering keert altijd uit bij overlijden van degene die is verzekerd en is bedoeld om (een deel van) de kosten van een begrafenis of crematie te dekken.

Kosten overlijdensrisicoverzekering

De hoogte van de premie van een overlijdensrisicoverzekering hangt af van onder andere de leeftijd van de verzekerde, de looptijd van de verzekering en de hoogte van het verzekerde bedrag. Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering betaal je ook advieskosten. De hoogte van de kosten verschilt en is afhankelijk van of je een losse overlijdensrisicoverzekering afsluit of in combinatie met bijvoorbeeld een hypotheek.