SNS Nabestaandendesk

Allereerst: gecondoleerd met het verlies van je dierbare. Het is belangrijk dat je het overlijden bij ons meldt, zodat je samen met ons de financiële zaken van de overledene goed en snel kunt regelen.

Overlijden melden

De 1e stap om de bankzaken van de overledene af te handelen is het overlijden melden. Dat kan op verschillende manieren. Vul het online formulier in of bel ons op werkdagen tussen 9 en 17 uur op 030 - 633 30 00. Dan vullen we samen het online formulier in. Langskomen in de SNS Winkel kan ook.


Online overlijden melden

Wie kan het overlijden melden?

Elke persoon mag als nabestaande het overlijden melden. Maar het makkelijkst is wel als deze persoon de bankzaken mag afhandelen namens de overledene. Omdat uiteindelijk deze persoon aan ons de juiste stukken en de opdracht moet sturen voor verdere afhandeling.

Ook belangrijk: alleen aan de persoon die de bankzaken mag afhandelen, mogen we informatie geven over producten en saldi van de overledene.

Zakelijke rekening

Onze nabestaandendesk behandelt het overlijden en geeft aan welke documenten nodig zijn voor de afhandeling ervan. De nalatenschap van een persoon met een eenmanszaak valt in de particuliere nalatenschap. Kijk op onze website voor meer informatie hierover. Bij overige rechtsvormen hebben we altijd de akte van overlijden en een aangepast uittreksel van de kamer van koophandel nodig om de wijzigingen uit te kunnen voeren op de rekening.

Informatie verzamelen

We vragen verschillende documenten aan je, die nodig zijn voor het afhandelen. Ook willen we weten wat je met de rekening(en) bij ons wilt doen.
Meer over welke informatie we aan je kunnen vragen

Bankzaken afhandelen

Per rekening, verzekering of ander product doen we precies wat je wilt. Bijvoorbeeld opheffen. Als daarom gevraagd is, maken we het geld over naar de erfgenamen.

De persoon/personen die is/zijn gemachtigd om namens de overledene te handelen, geeft in een e-mail of brief aan ons door wat de wensen zijn voor ieder product.

Het saldo op de rekening

Belangrijk: Je bent niet automatisch eigenaar van het deel van de ander op de rekening. Het is dus beter om het geld niet uit te geven totdat je zeker weet dat je er recht op hebt. Lees meer in Schulden na overlijden

Goed om te weten
Een spaar- of betaalrekening kunnen we vaak al binnen 2 weken afhandelen. Voor andere producten kan de afhandeling wel zo’n 4-8 weken in beslag nemen. Is een gesprek met een adviseur nodig? Dan neemt de adviseur contact op en vertelt hoeveel een adviesgesprek kost. De afhandeling volgt dan na het adviesgesprek.

Goed om te weten: alleen voor producten van SNS

SNS Nabestaandendesk regelt alles voor de rekeningen, verzekeringen van SNS. Voor producten van de Volksbank (bijvoorbeeld van ASN Bank en BLG) en andere banken en verzekeraars kun je bij die bedrijven terecht.

Waar moet je nog meer aan denken?

Waar moet je nog meer aan denken?

Een overzicht van bankzaken waar je aan moet denken.
Geldzaken na overlijden

Geldzaken na overlijden

Is een dierbare overleden? We helpen je graag als je geldzaken na een overlijden moet regelen.