BKR zakelijke financiering

Wil je bij ons als natuurlijk persoon (bijvoorbeeld als zzp’er een zakelijke financieringafsluiten? Dan kijken we naar je inkomsten en financiële verplichtingen. Ook doen we een check bij BKR. We willen namelijk niet dat je in geldproblemen komt.

Wat doet BKR bij zakelijke financieringen?

Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert een lening of krediet van meer dan € 250 en met een looptijd langer dan een maand. Dat gebeurt bij natuurlijke personen die aansprakelijk zijn voor de financiering. Daarvan is sprake bij een financiering die is verstrekt aan:

  • een eenmanszaak
  • een vennootschap onder firma waarvan in ieder geval 1 van de (beherende) vennoten / maten een natuurlijk persoon is.
  • een commanditaire vennootschap waarvan in ieder geval 1 van de (beherende) vennoten / maten een natuurlijk persoon is.
  • een maatschap waarvan in ieder geval 1 van de (beherende) vennoten / maten een natuurlijk persoon is.

Ook een borg die aansprakelijk is voor een bv of nv wordt negatief geregistreerd als hij zich niet houdt aan de gemaakte afspraken.

Een negatieve BKR-registratie

Heb je een betaalachterstand op je zakelijke financiering of zakenrekening? Dan krijg je eerst herinneringen. Betaal je niet, dan wordt er contact met je opgenomen om je situatie te bekijken. Kun je de achterstand of roodstand niet inlopen? Dan wordt dat gemeld bij BKR. BKR noemt dat een negatieve kredietregistratie.

Ook een borg die aansprakelijk is voor een bv of nv wordt negatief geregistreerd als hij zich niet houdt aan de gemaakte afspraken.

Wat klanten ons vragen

Hoe voorkom ik een negatieve BKR-registratie?

Neem op tijd contact met ons op als je betalingsproblemen hebt of verwacht. Dan kijken we samen naar wat er mogelijk is.

Kan ik met een negatieve BKR-registratie een zakelijke lening of bedrijfskrediet krijgen?

Bij een negatieve registratie kan het gebeuren dat we je aanvraag afwijzen.

Hoelang is mijn registratie zichtbaar bij BKR?

Als je je bedrijfskrediet hebt afbetaald, melden we dit aan BKR. Je kredietgegevens met de negatieve kredietregistratie blijven dan nog 5 jaar zichtbaar in het systeem van BKR. Er staat wel een einddatum bij je registratie. Hierdoor kan een nieuwe kredietverstrekker zien dat het krediet al beëindigd is.

Hoe sta ik bij BKR geregistreerd?

Een actueel overzicht van je BKR-gegevens kun je opvragen op de website van het BKR.

Waar kan ik terecht met een vraag over mijn negatieve kredietregistratie?

Heb je een vraag over je registratie door een betaalachterstand? Bel ons op 030 - 219 69 15. Wil je iets weten over je registratie door roodstand? Neem dan contact met ons op via 030 – 291 50 40.

Betalingsachterstand voorkomen?

Betalingsachterstand voorkomen?

Verandert je situatie? Gaan de zaken bijvoorbeeld minder goed?