Zakelijke financiering en BKR

Als je bij ons als natuurlijk persoon een zakelijke financiering wilt afsluiten, kijken we naar je inkomsten en financiële verplichtingen. Maar we doen ook een check bij BKR. We willen namelijk niet dat je in geldproblemen komt.

Wat doet BKR bij zakelijke financieringen?

Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert natuurlijke personen die aansprakelijk zijn voor zakelijke financieringen van meer dan € 250 en met een looptijd langer dan een maand.

Een negatieve kredietregistratie

Heb je een betaalachterstand op je zakelijke financiering of zakenrekening? Dan krijg je eerst herinneringen. Betaal je niet, dan wordt er contact met je opgenomen om je situatie te bekijken. Kun je de achterstand of roodstand niet inlopen? Dan wordt dat gemeld bij BKR. BKR noemt dat een negatieve kredietregistratie.

De negatieve BKR-registratie is verplicht voor zakelijke kredieten bij:

  • een eenmanszaak
  • een vennootschap onder firma  waarvan in ieder geval 1 van de (beherende) vennoten / maten een natuurlijk persoon is.
  • een commanditaire vennootschap vennootschap  waarvan in ieder geval 1 van de (beherende) vennoten / maten een natuurlijk persoon is.
  • een maatschap waarvan in ieder geval 1 van de (beherende) vennoten / maten een natuurlijk persoon is.

Ook een borg die aansprakelijk is voor een bv of nv wordt negatief geregistreerd als hij zich niet houdt aan de gemaakte afspraken.

Wat klanten ons vragen

Hoe voorkom ik een negatieve kredietregistratie?

Neem op tijd contact met ons op als je betalingsproblemen hebt of verwacht. Dan kijken we samen naar wat er mogelijk is.

Kan ik met een negatieve registratie een zakelijke lening of bedrijfskrediet krijgen?

Bij een negatieve registratie kan het gebeuren dat we je aanvraag afwijzen. Als je wilt, kun je ons bellen op 030 - 291 52 17 voor een toelichting.

Hoelang is mijn registratie zichtbaar bij BKR?

Als je je bedrijfskrediet hebt afbetaald, melden we dit aan BKR. Je kredietgegevens met de negatieve kredietregistratie blijven dan nog 5 jaar zichtbaar in het systeem van BKR. Er staat wel een einddatum bij je registratie. Hierdoor kan een nieuwe kredietverstrekker zien dat het krediet al beëindigd is. Ben je het niet eens met je negatieve registratie voor een bedrijfskrediet bij SNS? Bel ons op 030- 291 52 17.

Hoe sta ik bij BKR geregistreerd?

Een actueel overzicht van je BKR-gegevens kun je opvragen op de website van het BKR.

Betalingsachterstand voorkomen?

Betalingsachterstand voorkomen?

Verandert je situatie? Gaan de zaken bijvoorbeeld minder goed?

Terug naar boven