Goedkeuringslijst in Mijn SNS Zakelijk

Ik wil iets anders doen

Op je goedkeuringslijst zet je de bedrijven en organisaties die geld van je rekening mogen afschrijven. Je kunt ook een specifieke incassomachtiging op de lijst zetten. Als je een goedkeuringslijst maakt, is je rekening geblokkeerd voor alle andere incasso’s.

Zo maak je een goedkeuringslijst

  • Heb je Mijn SNS Zakelijk? Kies dan eerst ‘Europese incasso’s niet toestaan’ onder ‘Instellingen Europese incasso’s’. Je kunt de bedrijven en organisaties die al geld mochten afschrijven meteen aan je goedkeuringslijst toevoegen. Dat kan tot 11 uur op de dag van de incassodatum.
  • Heb je geen Mijn SNS Zakelijk? Gebruik dan het formulier ‘Doorgeven goedkeuringslijst voor incasso’s’ (pdf). Binnen 2 werkdagen nadat we het formulier hebben gekregen, nemen we de lijst met incasso’s op in onze administratie.

Goed om te weten

Heb je eerder incassoblokkades ingesteld? Die vervallen als je een goedkeuringslijst gaat gebruiken. Een goedkeuringslijst moet je bijhouden. We raden je daarom aan alleen een goedkeuringslijst te gebruiken als je minstens 1 keer per week naar Mijn SNS Zakelijk gaat.

  • Geef je een nieuwe schriftelijke incassomachtiging? Dan moet je die zelf aan je goedkeuringslijst toevoegen.
  • Geef je een nieuwe digitale incassomachtiging? Dan wordt die automatisch aan je goedkeuringslijst toegevoegd.
  • Vergeet je een bedrijf aan je goedkeuringslijst toe te voegen? Dan kun je aanmaningen krijgen of moet je incassokosten betalen.

Lees wat je nog meer kunt doen

Nu je toch bezig bent met instellingen… Wist je dat je een sms of e-mail kunt krijgen als er een bedrag op je zakelijke rekening wordt gestort of als het saldo verandert? Stel het hier in bij Attenties in Mijn SNS Zakelijk