Nieuwe rentes en wijziging voorwaarden

Als bank hebben we al lange tijd te maken lage en negatieve rente. Daarom hebben we een tijdje geleden al kosten ingevoerd voor zakelijke spaarrekeningen met een saldo boven € 1 miljoen. Jammer genoeg moeten we die grens verlagen en negatieve rente invoeren voor meer zakelijke rekeningen.

We hebben onze voorwaarden aangepast

Om negatieve rente te kunnen rekenen, hebben we onze voorwaarden, reglementen en informatiewijzers aangepast. Maar we hebben ook andere punten gewijzigd. Hieronder lees je wat er allemaal verandert. Je vindt hier ook de documenten waar het om gaat.
 • In het overzicht hieronder zie je de wijzigingen per soort rekening. Deze wijzigingen zitten vooral in het Reglement SNS Zakenrekening en de informatiewijzers. De productvoorwaarden van onze betaalrekeningen hebben we hiermee gelijk getrokken. In het Reglement Zakelijk Sparen hebben we de meeste wijzigingen al vanaf 1 augustus 2020 verwerkt. Wil je meer weten over de wijzigingen? Lees dan onze uitleg bij Meer info over de wijzigingen.

  Aangepast:

  Wijziging Spaarrekening Betaalrekening
  Je krijgt of betaalt rente per maand, in plaats van per kwartaal of per jaar.
  De rente over je positieve saldo kan ook negatief zijn.
  We hebben saldoklassen ingevoerd of aangepast. Je ziet voor welk saldo je rente krijgt of betaalt en hoeveel.
  Het aantal rekeningen dat je mag openen, hebben we beperkt.

  Nieuw:

  Wijziging Spaarrekening Betaalrekening
  Informatie over contactloos betalen in het openbaar vervoer.

  Ook gewijzigd:

  Wijziging Spaarrekening Betaalrekening
  De tekst over hoe je je rekening wel en niet mag gebruiken.
  De tekst over hoe we je persoonsgegevens gebruiken.

  Geen negatieve rente voor deposito’s

  De voorwaarden van SNS Deposito Zakelijk hebben we niet aangepast. Voor deze rekening rekenen we geen negatieve rente. Je krijgt de rente zoals je gewend bent. Als je deposito afloopt, dan krijg je daar van ons bericht over.

 • Rente per maand

  Je krijgt of betaalt de rente voortaan per maand in plaats van per jaar of kwartaal. De rente als je rood staat (debetrente) betaal je voortaan ook per maand.

  Waarom negatieve rente?

  We bewaken het evenwicht tussen spaargeld en leningen. Het spaargeld dat we bewaren, lenen we bijvoorbeeld weer uit aan klanten die een hypotheek nodig hebben. Geld dat we niet uitlenen, zetten we zo veel mogelijk uit bij andere financiële instellingen. Maar dat kost ons meestal geld. En als we het bij de Europese Centrale Bank (ECB) willen stallen, dan moeten we daar voor betalen. Omdat er nu veel gespaard wordt, zijn onze kosten hoog. Daarom is het nodig om negatieve rente te rekenen. Hoe vervelend we dat ook vinden.
  Vanaf 1 maart 2021 brengen we -0,5 % rente per jaar in rekening als het saldo op je rekening hoger is dan € 250.000. De rente is variabel en kan dus wijzigen.
  Goed om te weten: Heb je een zakelijke spaarrekening met een saldo van € 1 miljoen of meer? Dan betaal je daar nu kosten voor. Die kosten vervallen vanaf 1 maart 2021.

  Saldoklassen ingevoerd of aangepast

  We rekenen niet voor elk bedrag dezelfde rente. Het rentepercentage kan per saldoklasse verschillen. Heb je bijvoorbeeld € 250.000 of meer op je rekening staan? Dan geldt een variabele rente van -0,5%. Hieronder zie je in welke klasse je valt en welke rente daarbij hoort.

  SNS Zakelijk Sparen
  Saldoklasse Rente per jaar
  € 0 - € 25.000 0,0%
  € 25.000 - € 100.000 0,0%
  € 100.000 - € 250.000 0,0%
  € 250.000 - € 1 miljoen -0,5%
  € 1 miljoen of hoger -0,5%
  SNS ZZP Rekening, SNS Zakenrekening
  Saldoklasse Rente per jaar
  € 0 - € 25.000 0%
  € 25.000 - € 100.000 0%
  € 100.000 - € 250.000 0%
  € 250.000 - € 1 miljoen -0,5%
  € 1 miljoen of hoger -0,5%

  Deze rentes zijn variabel en kunnen wijzigen. Als we dat doen, dan krijg je hierover een bericht van ons.

  Een rekenvoorbeeld:
  Je hebt € 300.000 op je spaarrekening

  Saldo effectieve rente per jaar
  € 0 - € 250.000 0,0%
  > € 250.000 -0,5%
  Je krijgt geen rente over het bedrag tot € 250.000 € 250.000 X 0,0% € 0
  Je betaalt rente over je saldo boven € 250.000 (€ 300.000 - € 250.000) X -0,5% € -250
  Je betaalt per jaar in totaal € 250

  Goed om te weten:

  • Je rente verrekenen we per maand op je spaarrekening.
  • Door de maandelijkse verrekening kunnen afrondingsverschillen ontstaan. Daardoor kunnen de bedragen iets hoger of lager zijn.

  Aantal rekeningen beperkt

  In onze voorwaarden lees je hoeveel rekeningen je op je naam mag hebben. Zo mag je bijvoorbeeld geen andere zakelijke betaalrekening bij ons hebben naast je SNS ZZP Rekening en SNS Zakenrekening. Heb je dat nu wel? Dan mogen we die rekeningen samenvoegen. Als we dat gaan doen, dan hoor je dat van ons.

  Nieuw: contactloos betalen in het openbaar vervoer

  Op dit moment loopt er op kleine schaal een test om te kijken of je in de toekomst je betaalpas of telefoon (als je daarmee contactloos kunt betalen) kunt gebruiken om te reizen in het openbaar vervoer. Je kunt dan in- en uitchecken bij daarvoor geschikte poortjes of paaltjes. Er wordt niet om je pincode gevraagd en er gelden geen maximale bedragen. In het Reglement Privérekening lees je er meer over.

  Hoe je je rekening wel en niet mag gebruiken

  De teksten over wat je wel en niet mag met je rekening hebben we aangepast. En we hebben in het Reglement SNS Zakenrekening toegevoegd wie onze zakelijke betaalrekeningen kunnen openen en gebruiken.

  Aanpassing gebruik persoonsgegevens

  De tekst in de voorwaarden over je persoonsgegevens hebben we aangepast. De Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens is vervallen.

 • In het Reglement SNS Zakenrekening hebben we nog een punt toegevoegd voor de toekomst. Het gaat hierom: heb je meerdere rekeningen bij ons? Dan mogen we de rente berekenen over het totaalbedrag van al je rekeningen. We laten het je weten als we deze wijziging gaan toepassen. Goed om te weten: Deze wijziging stond al in het Reglement Zakelijk Sparen.
Al onze voorwaarden

Al onze voorwaarden

Op deze pagina vind je al onze voorwaarden en andere belangrijke documenten.

Terug naar boven