Je zakelijke hypotheek oversluiten
Door je zakelijke hypotheek over te sluiten kun je misschien op je maandlasten besparen. Bijvoorbeeld met een langere looptijd of een lagere hypotheekrente. Of wat extra’s lenen voor het verduurzamen of verbouwen van je bedrijfspand.
Zakelijke hypotheek oversluiten gunstig?
Heb je nu een bedrijfshypotheek bij een andere bank of geldverstrekker? Dan kun je misschien voordeel behalen door deze over te sluiten naar een SNS Bedrijfshypotheek.
Mogelijke redenen om over te sluiten:
- Je wilt een lager aflossingsbedrag per maand. Door voor een langere looptijd te kiezen heb je meer tijd om af te lossen. En betaal je dus een lager aflossingsbedrag per maand.
- Is de rente van de nieuwe hypotheek lager? Dan profiteer je direct van lagere hypotheeklasten.
- Je hebt geld nodig voor een verbouwing.
- Je wilt verduurzamen door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen op je pand en daarvoor wil je wat extra geld lenen.
Zijn een van deze redenen interessant voor jou? Maak dan een gratis afspraak met een van onze adviseurs.
Hoe bepalen we de rente?
Hoe hoger je hypotheek in vergelijking met de waarde van je pand, hoe meer risico wij lopen en hoe hoger je rente. Deze verhouding noemen we de schuld-marktwaardeverhouding. Dit bepaalt bij ons de rente van je hypotheek. Hoe hoger de schuld-marktwaardeverhouding, hoe hoger ons risico is. Je betaalt dan een hogere rente. Maar andersom werkt het ook: hoe lager je schuld-marktwaardeverhouding, hoe lager ons risico en dus jouw rente is.
Ons andere uitgangspunt voor de rente voor je zakelijke hypotheek is het hypotheekbedrag. Het gaat dan om het hypotheekbedrag op het moment dat je je bedrijfshypotheek bij ons afsluit.
Ontdek de SNS Bedrijfshypotheek
- lenen vanaf € 50.000 tot € 2 miljoen
- een scherpe rente
- standaard tot 80% van de marktwaarde, maar soms tot wel 90%
- je lost jaarlijks 5% af. En je bent flexibel om nog eens boetevrij tot 5% extra van de hoofdsom af te lossen;
- mogelijkheden om tot 40% van je bedrijfspand te verhuren
Bekijk meer over de SNS Bedrijfshypotheek
Waarom nu oversluiten?
Als je nu overwaarde hebt en de actuele rente misschien lager is dan de rente die je nu betaalt, kunnen je rentelasten omlaag. Het is dan belangrijk om uit te rekenen of je de kosten voor het oversluiten kunt terugverdienen. Maak daarom een gratis afspraak.
Via oversluiten verduurzamen
Door te investeren in het verduurzamen van je pand, kun je misschien energiekosten besparen. Naast het oversluiten van je hypotheek kun je misschien een extra bedrag lenen om die duurzame maatregelen te financieren. Want de kosten voor verbouwing voor verduurzaming kun je meefinancieren. Dat bedrag gaat in een bouwdepot en vanuit ’t depot betaal je de facturen voor verduurzamen.
Oversluiten bedrijfshypotheek naar SNS?
Benieuwd of herfinancieren van je zakelijke hypotheek bij ons voor jou gunstig is, of wil je meer informatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek in een SNS Winkel.
Goed om te weten
Voor het aanvragen van SNS Bedrijfshypotheek krijg je geen advies. Je bepaalt zelf welke financiering bij je bedrijf past, nu en in de toekomst. Als je wel advies wilt, overleg dan met je accountant, administratiekantoor of een adviseur bedrijfsfinancieringen.
Veelgestelde vragen over overstappen
-
Een hypotheek sluit je voor langere tijd af. In die tijd kan er veel veranderen. Je pand heeft bijvoorbeeld overwaarde. Of de rentes zijn veranderd. Het is goed om te checken of je hypotheek nog bij je past.
-
Je hypotheek oversluiten doe je in 5 stappen:
- Kennismakingsgesprek: We bespreken de productvoorwaarden, de eisen en kosten. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.
- Vervolggesprek: We starten de aanvraag en uploaden de benodigde documenten. Aanvraag beoordelen: We beoordelen je financiële situatie en eventuele risico’s.
- Offerte: Aanvraag goedgekeurd? Dan krijg je de offerte. Is je aanvraag niet goedgekeurd? Dan krijg je een mail met uitleg waarom je aanvraag is afgewezen.
- Naar de notaris: Ga je akkoord met de offerte? Dan stelt de notaris de hypotheekakte op.
-
Houd bij oversluiten rekening met kosten, zoals taxatie- en notariskosten en een vergoeding voor het renteverlies van de bank waar nu je hypotheek is afgesloten. En met de afsluitkosten voor de SNS Bedrijfshypotheek.