De browser die u gebruikt wordt niet meer actief ondersteund. Kijk hier voor meer informatie.

tekst browser
SNS Bank

Geef je mening

Liever niet elke maand sparen?

Wil je niet elke maand sparen, maar liever wanneer het jou uitkomt mét een goede rente? Kies dan voor SNS Internet Sparen: flexibel sparen met 1,35%** rente.

Meer over SNS Internet Sparen

    **Variabele rente per 04-03-15. Rentewijzigingen voorbehouden.

 

SNS Maxisparen
Per maand € 50 tot € 500 sparen

Zo werkt het

Een van de hoogste rentes in de markt

Met SNS Maxisparen spaar je automatisch een vast bedrag per maand. En krijg je een rente van 1,5%*, een van de hoogste in de markt. Hoeveel spaarrente krijg je nu? Zoek het op, vergelijk en beslis of je nog goed zit.

Maandelijks automatisch vanaf € 50 tot € 500 sparen

Bij SNS Maxisparen groeit je spaargeld ongemerkt. Je spaart minimaal € 50 en maximaal € 500. Maar denk vooral niet dat je aan dit bedrag vastzit. Zit je een tijdje wat krapper? Of wil je juist meer sparen? Geen probleem: je kunt altijd je maandelijkse spaarbedrag aanpassen. Daar hebben we wel je handtekening voor nodig. Daarom kun je dit niet online regelen, maar moet je een formulier invullen.


Bijstorten kan niet

Je spaart met Maxisparen een vast bedrag per maand. Je kunt geen extra geld overmaken naar deze spaarrekening.

Altijd zonder kosten je spaargeld opnemen

Ook goed om te weten: je kunt altijd bij je spaargeld op SNS Maxisparen. Opnemen kost niets. Geld opnemen van SNS Maxisparen kan met internetbankieren.

Altijd toegang tot je rekening

Als je SNS Maxisparen aanvraagt, krijg je gratis een persoonlijke digicode. Daarmee kun je altijd je saldo en bij- en afschrijvingen online bekijken via Mijn SNS. Je ontvangt eenmaal per jaar (in januari) een rekeningafschrift met alle bij- en afschrijvingen op je SNS Maxispaarrekening.


* Variabele rente op jaarbasis per 04-03-15. Rentewijzigingen voorbehouden.

Rente

Rente SNS Maxisparen

Bij SNS Maxisparen berekenen we de variabele rente over de periode dat je geld op je rekening staat. Bij de renteberekening gaan we uit van de 30/360 methode (30 dagen per maand en 360 dagen per jaar). Je spaart met SNS Maxisparen iedere maand een vast bedrag. Je rentebedrag wordt per dag berekend op basis van wat je op dat moment op je SNS Maxisparen hebt staan.

Voorbeeld

Als de rente bijvoorbeeld 2,4%* is en je saldo is € 6.000, dan is het rentebedrag per dag: 2,4%* x € 6.000 / 360 dagen = € 0,40. Na een jaar ontvang je dan aan rente (als de rente en het saldo gelijk blijven): 12 maanden x 30 dagen / 360 dagen x 2,4%* x € 6.000 = € 144

Bijschrijving rente

We schrijven jaarlijks de rente in de maand januari van het volgende jaar bij op de rekening. SNS Bank kan de rentepercentages en berekeningsmethoden te allen tijde met onmiddellijke ingang wijzigen. Je kunt de actuele rente dagelijks bij ons opvragen.


* De rente in het rekenvoorbeeld is niet gebaseerd op de actuele rente.

Voorwaarden

Voorwaarden SNS Maxisparen

In de voorwaarden staat wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat we van jou verwachten. Lees ze goed door voor je het product afsluit.

Zorg voor genoeg saldo op je betaalrekening

We kunnen je maandbedrag alleen afschrijven bij voldoende saldo op je betaalrekening. Sta je een keer rood op de dag van de automatische afschrijving? Dat geeft niets. Maar als we 3 keer achter elkaar je maandbedrag niet kunnen afschrijven, dan wordt je Maxispaarrekening automatisch omgezet in Internet Sparen.

Dag van overschrijving

De dag waarop de automatische overschrijving gedaan wordt is afhankelijk van de ingangsdatum van je SNS Maxisparen. Voorbeeld: als SNS Maxisparen bij jou op 14 september is ingegaan, wordt het spaarbedrag telkens op de 14e van de maand bijgeschreven. Wil je dat het bedrag op een andere dag wordt overgeschreven? Pas de incassodatum dan hier aan.

Verwerkingstijd

Binnen 5 werkdagen hebben we je maandelijkse spaarbedrag of de incassodatum gewijzigd. Wil je nog deze maand wijzigen? Zorg dan dat je verzoek bij ons binnen is uiterlijk 5 werkdagen voor de dag dat je maandelijkse spaarbedrag wordt afgeschreven.

Alle voorwaarden en informatie voor dit product

PDF-bestanden kun je openen met onder meer de gratis Adobe Acrobat Reader.

logo-pdf Voorwaarden Mijn SNS (PDF, 167,91 KB)

Dienstenwijzer

Informatie over onder meer het recht van bedenktijd en onze klachtprocedure.

logo-pdf SNS Dienstenwijzer (PDF, 83,06 KB)

Openen

Openen

Bij SNS Bank kun je altijd een spaarrekening openen. Ook als je geen andere producten bij ons hebt. Een spaarrekening openen is gratis.

Maximaal 1 rekening per persoon

Je kunt op je eigen naam maximaal 1 rekening van SNS Maxisparen openen. Heb je al een Maxispaarrekening, dan kun je wel voor je kind of kleinkind een extra rekening van SNS Maxisparen aanvragen. Wil je meer sparen dan € 500 per maand, dan heb je bij SNS Bank de keuze uit andere aantrekkelijke spaarvormen.

Maxisparen openen voor je kind

Natuurlijk kunnen ouders ook SNS Maxisparen openen voor hun kind. De ouders of verzorgers moeten dan wel akkoord gaan en het aanvraagformulier ondertekenen. Vul het kind als eerste in bij het aanvraagformulier. Daarna kom je automatisch op een vervolgscherm waarin je jezelf als wettelijk vertegenwoordiger op kunt geven.
 

SNS Maxisparen: vijf sterren voor ‘prijs’

Ook productvergelijker Moneyview vindt dat we een mooie rente bieden. Daarom scoorde SNS Maxisparen maximaal op ‘prijs’.

5 sterren MoneyView