Tussentijds je spaargeld opnemen
Je kunt altijd spaargeld opnemen dat je hebt vastgezet op SNS Deposito en SNS Rentevast Studieplan. Daarvoor betaal je meestal wel kosten.
Een deel van je spaargeld opnemen
Wil je een deel van je spaargeld opnemen voor het einde van de looptijd? Dat doe je in Mijn SNS of met het formulier 'Tussentijdse Deelopname SNS Deposito’ . Meestal betaal je dan kosten. Die halen we af van het geld dat op je rekening blijft staan.
Al je spaargeld opnemen
Wil je al je spaargeld opnemen voor het einde van de looptijd? Dat kan door je spaarrekening op te heffen met het formulier 'Tussentijdse opname SNS Deposito’. Meestal betaal je dan kosten. Die halen we af van het bedrag dat we naar je overmaken.
Kosten tussentijds spaargeld opnemen
SNS Deposito
Je betaalt 1,25% kosten over het bedrag dat je opneemt voor het einde van de looptijd. Je betaalt die kosten voor elk spaarjaar dat je niet volmaakt. De totale kosten zijn nooit hoger dan 4,5% van het bedrag dat je voor het einde van de looptijd hebt opgenomen.
Weten hoeveel kosten je betaalt in jouw situatie? Neem contact met ons op
Voorwaarden tussentijds opnemen
Neem je een deel van je geld op? Zorg dan dat er:
- minimaal € 500 op je deposito blijft staan als je de rente jaarlijks krijgt.
- minimaal € 5000 op je deposito blijft staan als je de rente maandelijks krijgt.
In Mijn SNS zie je of je de rente per maand of jaar krijgt. Lees meer in de voorwaarden van SNS Deposito.
Goed te weten; rente op maandbasis kan niet meer afgesloten worden, maar misschien heeft jouw bestaande deposito dat nog wel.
Boetevrij opnemen van SNS Deposito
In deze gevallen kun je zonder kosten spaargeld opnemen:
- Je koopt met het geld (grond voor de bouw van) een eigen woning in Nederland. Stuur dan een kopie van de getekende koop- of aannemingsovereenkomst mee.
- Je gebruikt het geld om een eigen woning in Nederland energiezuiniger te maken. Stuur dan een kopie van de factuur of van een door jou geaccepteerde offerte van een gespecialiseerd bedrijf mee.
- Je bent werkloos of arbeidsongeschikt. Stuur dan een kopie van de brief met de voorlopige beslissing van het UWV mee of een kopie van een afschrift waarop je uitkering staat.
- Het geld in de SNS Deposito is van iemand die is overleden. Neem dan contact op met de SNS Nabestaandendesk.
- Je valt onder de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp).
Lees meer over boetevrij opnemen in de voorwaarden van SNS Deposito.
SNS Rentevast Studieplan
Je mag 1 keer tussentijds het ingelegde spaargeld of een gedeelte opnemen. Je betaalt 1,5% kosten over het bedrag dat je opneemt voor het einde van de looptijd. Je betaalt die kosten voor elk spaarjaar dat je niet volmaakt. De totale kosten zijn nooit hoger dan 5% van het bedrag dat je voor het einde van de looptijd hebt opgenomen.
Lees meer in de voorwaarden: