Wijzigingen tarieven en voorwaarden zakelijke betaalrekening

Vanaf 1 april 2023 wijzigen de tarieven en de voorwaarden van je zakelijke betaalrekening(en). Hieronder staat wat verandert en lees je waarom we de tarieven en voorwaarden aanpassen.

Nieuwe tarieven vanaf 1 april 2023

Wat verandert er?

Kosten gebruik zakelijke betaalrekening per maand

Huidig Vanaf 1 april 2023
SNS Zakenrekening € 9,50 € 9,95
SNS ZZP Rekening € 7,50 € 7,95
G-rekening € 5,50 € 5,95

Vervangende zakelijke betaalpas

Per 1 april 2023 kost een vervangende betaalpas na verlies of diefstal € 4,50. Tot op heden was een vervangende pas kosteloos. Omdat de kosten stijgen voor het maken, administreren en verzenden van de betaalpas, gaan we een deel van deze kosten doorberekenen. Als je betaalpas verloopt, krijg je van ons kosteloos een nieuwe.

2e betaalpas zakelijke rekening

Per 1 april 2023 gaan de maandelijkse kosten voor een tweede betaalpas van € 1,00 naar € 1,75 per pas per maand.

Handmatige zakelijke overboeking in een SNS Winkel

Vanaf 1 april 2023 betaal je € 15 voor elke overboeking die je handmatig door ons laat doen in een SNS Winkel. Overboekingen kun je eenvoudig, snel en goedkoop zelf doen via internet of mobiel bankieren.

Zakelijke bankgaranties

De prijs voor een bankgarantie verhogen we per 1 april 2023 van € 100 naar € 120 per bankgarantie. Een wijziging blijft gelijk: € 100 per wijziging. De prijs van een claim gaat naar € 220. Dit was € 100. Daarnaast vereenvoudigen we de provisiestructuur. Wij rekenen met ingang van 1 april 2023 een vast percentage van 1,45% per jaar. Dit waren eerder verschillende percentages op basis van de hoogte van de bankgarantie.

Nieuwe tarieven vanaf 1 juni 2023

Dit verandert er:

Opnames in vreemde valuta

De prijzen voor opnames in vreemde valuta wijzigen per 1 juni 2023. De prijzen voor dit soort opnames zijn de laatste jaren flink gestegen. Met deze prijsverhoging sluiten we weer aan bij de gemiddelde prijzen in de markt.

Nieuwe prijzen Oude prijzen
Opname bij een geldautomaat in vreemde valuta 1,2% van het opgenomen bedrag + € 3,50 vaste vergoeding per opname € 0,30 per opname
Pinbetaling in vreemde valuta 1,2% van het betaalde bedrag per betaling € 4,00 per opname

Overschrijvingsboekje

Bijna iedereen is inmiddels over naar internetbankieren. Dit is snel en veilig. De prijzen voor papieren overschrijvingsboekjes verhogen we op 1 juni 2023 van € 6,50 naar € 7,50 per boekje. Gebruik je nog overschrijvingsboekjes en wil je weten welke alternatieven er zijn? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat verandert er nog meer?

Acceptgiro’s

Currence, de eigenaar van de acceptgiro stopt per 1 juni 2023 definitief met de acceptgiro omdat het gebruik van de acceptgiro flink is afgenomen. Dit betekent dat je vanaf 1 juni 2023 géén acceptgiro’s meer naar ons kunt opsturen. Bedrijven waar je nog acceptgiro’s van ontving gaan over op alternatieven, zoals:

  • Een papieren factuur die je kunt betalen via internetbankieren, mobiel bankieren of een overschrijvingskaart

  • Een digitaal alternatief zoals een rekening of betaalverzoek via e-mail dat via bijvoorbeeld iDEAL betaald kan worden
  • Een digitaal alternatief zoals een rekening of betaalverzoek via e-mail dat via bijvoorbeeld iDEAL betaald kan worden

Standaard bankverklaring

Een standaard bankverklaring is een document met daarop een overzicht van alle bankzaken van je bedrijf. Als je bedrijf een jaarrekening maakt, heeft de accountant een bankverklaring nodig. Inmiddels hebben we het aanvragen van de bankverklaring makkelijker gemaakt. Je kunt deze namelijk in Mijn SNS Zakelijk gemakkelijk aanvragen. Iedere gevolmachtigde met een digipas kan dit doen. Voorheen kon alleen de rechtsgeldig vertegenwoordiger de aanvraag doen.

Negatieve rente

De rente die je van ons krijgt, berekenen we per rekening. Toen de rente negatief was en er mogelijk rente betaald moest worden, berekenden we dat over je totaalsaldo. Omdat de rente nu weer positief is, hebben we de voorwaarden per 1 april 2023 hierop aangepast om dit te verduidelijken.

PSD 2 toestemming

Als je toestemming geeft om je bankgegevens te delen met een derde, deed je dat altijd voor 90 dagen. Deze termijn gaat naar 180 dagen. Dit betekent dat je eens in de 180 dagen opnieuw gevraagd wordt of je de gegevens nog wilt delen.

Verder hebben we in het Reglement Zakenrekening beter beschreven dat je ons toestemming geeft om je gegevens te bewerken en bewaren. Dit is nodig om je betaalrekening en alle diensten die daarbij horen te kunnen gebruiken.

Reizen in het OV

We hebben in de voorwaarden toegevoegd dat je op www.sns.nl/ovpay en www.ovpay.nl meer kunt lezen over contactloos betalen in het OV. Ook kun je er nalezen wat je moet doen als je vergeten bent om uit te checken.

Aangepaste tarieven en voorwaarden

Alle tarieven vind je in de Informatiewijzer Zakelijk Betalen. Deze vind je op dezelfde pagina als de aangepaste productvoorwaarden van je zakelijke betaalrekening.

SNS ZZP rekening

SNS Zakenrekeing

Veelgestelde vragen

Waarom wijzigen de tarieven?

Ook wij hebben te maken met stijgende kosten. Daarnaast investeren we ook in onze producten, diensten en systemen om het bankieren makkelijk en vooral ook veilig te houden. Deze kosten berekenen we gedeeltelijk door.

Wanneer worden de nieuwe tarieven van mijn betaalpakket voor het eerst van mijn betaalrekening afgeschreven?

De verhoging van de kosten voor de betaalrekening gaat in per 1 april 2023. In april zie je dat dus voor het eerst terug op het afschrift.

Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de wijzigingen?

Wij zouden het heel jammer vinden, maar je kunt je rekening opzeggen. Als je dit doet vóór 1 april 2023 krijgt je niet te maken met de gewijzigde voorwaarden.