Ileen Helstone: Mijn doel is blijven groeien

Ileen Helstone is tandarts en mondhygiënist. Ze is eigenaar van twee praktijken: een in Rotterdam en een in Amsterdam. Voor beide praktijken heeft ze een SNS Bedrijfshypotheek afgesloten. “Mijn doel is blijven groeien: persoonlijk en professioneel.”

Ileen Helstone - tandarts Rotterdam - Amsterdam

Waarom koos je voor SNS?

“In 2020 kocht ik een nieuwe praktijkruimte in Amsterdam Buitenveldert, een plek waar ik altijd al wilde zitten. Ik zat al jaren met de hypotheek voor de praktijkruimte in Rotterdam bij SNS, via de beroepsvereniging VvAA. Ik heb destijds ook andere banken benaderd, maar het werd toen SNS. Ik heb inmiddels ook mijn zakelijke rekening bij SNS, evenals de hypotheek voor mijn woning en de rekeningen van mijn kinderen.”

Persoonlijke aanpak

“Ik heb voor deze nieuwe praktijkruimte dus weer voor SNS gekozen vanwege mijn jarenlange relatie met SNS én vanwege de menselijke benadering. Ik heb ervaren dat de bankmedewerkers bij SNS een team zijn. Ze ondersteunen elkaar en hebben zich samen ingezet om mijn zakelijke hypotheek goedgekeurd te krijgen. Ik ben onder de indruk van de eerlijkheid, de openheid en de vriendelijkheid van het team. En ik ben zeer dankbaar voor de interesse waarmee de heren Bujan Rodriguez en Brahim mij hebben geholpen. Ze hebben me echt door de wirwar van papieren, papieren en nog eens papieren geloodst! Ik beveel om die reden SNS aan aan ondernemers, maar ook aan andere mensen die van een persoonlijke aanpak houden.” 

Waar heb je op gelet bij het kopen van je bedrijfsruimte?

Belangrijk voor mij bij de aankoop van mijn praktijkruimte waren de volgende punten:

 • Voel ik me veilig in de omgeving van het pand?
 • Zijn er concurrerende bedrijven in de buurt?
 • Is de locatie goed bereikbaar?
 • Is er voldoende parkeergelegenheid?
 • Is de praktijkruimte betaalbaar?
 • Is mogelijkheid om te groeien?
 • Kan er verbouwd worden?

En waarom wilde je bedrijfsruimte kopen en niet huren?

Ik wilde zeker graag kopen. Omdat er voor mij echt voordelen zitten aan het kopen van bedrijfsruimte, ten opzichte van huren:

 • Je hebt fiscale aftrekposten.
 • Een eigen bedrijfsruimte fungeert als een goed onderpand bij financieringen.
 • Je hebt geen last van grillen en regels van de verhuurder.
 • Je kosten nemen met de jaren af, in plaats van toe, zoals bij huur.

Je hebt praktijkruimte aan huis. Is dat nog voordelig?

Ileen Helstone in praktijk

“De praktijkruimte in Amsterdam is inderdaad een werkruimte aan huis. Voor mij werkt dat goed. Met mijn boekhouder heb ik voor de vaste lasten een duidelijke verdeling van de kosten gemaakt: wat is privé, wat is werk? Dit gaat dus vooral om de verdeling van de kosten voor bijvoorbeeld energie, water en gemeentebelastingen. Het voordeel van een eenmanszaak is dat je redelijk veel zakelijk kunt aftrekken.”

Heb je tips aan andere ondernemers die een bedrijfshypotheek willen afsluiten?

“Zeker. Het is een proces waar je de tijd voor moeten nemen en waarvoor je veel dingen moet regelen:

 • Voor de acceptatie (de goedkeuring) voor een bedrijfshypotheek moet je betalen. Vraag naar de hoogte van die kosten en of je ze kunt meefinancieren.
 • Houd rekening met de tijd die nodig is voor je bedrijfsplan om alle stations te passeren binnen de bank, en om de goedkeuring van de bank te krijgen.
 • Onderpand hebben is bij het verkrijgen van een bedrijfshypotheek in mijn belevenis een randvoorwaarde.
 • Laat een boekhouder of accountant met je meelezen. Niet alles is even makkelijk te begrijpen als je niet heel veel ervaring hebt met cijfers en het jargon.
 • Bij de aanvraag zijn je jaarcijfers van de afgelopen 2-3 jaar belangrijk en een bedrijfsplan waaruit blijkt waaruit en hoe je omzet wil genereren. Zorg dat je die op orde hebt.

Heb je nog verzekeringen?

“Ik heb een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Die heb ik twee keer gebruikt in de afgelopen 25 jaar. De ene keer had ik hem nodig, omdat ik tijdens het desinfecteren hypochloriet knoeide op het vest van mijn patiënt. En 1x kwam er een druppel cariës-indicator op het shirt van een patiënt. De verzekeraar heeft beide keren volledig de kosten van een nieuw kleding stuk vergoed. Verder heb ik de verzekering gelukkig nooit nodig gehad. Mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering kwam goed van pas na mijn bevalling.”

Rotterdam en Amsterdam

“Werken in zowel Rotterdam als Amsterdam vind ik prettig. Die diversiteit spreekt me aan. En in professioneel opzicht vind ik het gunstig en verstandig. In mijn visie zal een niet-autochtone tandarts in de twee grootste steden van Nederland makkelijker haar weg vinden en behouden dan in een dorp. Ik voel mij door de diversiteit aan culturen geaccepteerd en voel me thuis binnen die diversiteit aan culturen.”

Hoe zie je de toekomst?

“Ik heb het afgelopen jaar tijdens corona of ondanks corona de locatie Rotterdam kunnen renoveren. En op locatie Amsterdam kon ik verhuizen, moderniseren en innoveren. Na een evaluatieperiode van een halfjaar ga ik nu een plan van aanpak schrijven hoe ik mijn groei in Amsterdam kan versnellen.”

E.J.H. Helstone - tandarts en mondhygiënist

“Op dit moment heb ik 7 mensen in dienst, van wie de meesten parttime voor mij werken. Ik werk zelf momenteel ongeveer 50 uur per week en zou dit graag terugbrengen naar 36 uur. Om dat te kunnen realiseren moet ik qua personeelsbezetting groeien; een extra tandarts en/of mondhygiënist erbij en een assistent. Dan houd ik tijd over om te innoveren en om mijn service en klantgerichtheid te verbeteren. Mijn doel is blijven groeien: persoonlijk en professioneel.”

Quickscan bedrijfshypotheek

Quickscan bedrijfshypotheek

Bereken in een paar stappen of je een bedrijfshypotheek kan afsluiten bij SNS.
Bedrijfshypotheek aanvragen

Bedrijfshypotheek aanvragen

Wil je bij ons geld lenen voor de aankoop of verbouwing van je bedrijfspand?