Schade door het noodweer in Zuid-Europa?

Er komen heel wat vragen van mensen die door het noodweer in Zuid Europa schade hebben. We hebben een aantal veelgestelde vragen en antwoorden op een rijtje gezet.

Goed om te weten:

Vanwege de extreme omstandigheden, is er een tekort aan huurauto’s, vervangende autoruiten, vervangend verblijf en hulpverlening. Kunt u door familie of vrienden opgehaald worden per auto? Dan krijgen ophalers de volgende kosten vergoed:

 • een kilometervergoeding van € 0,24 per kilometer
 • een eventuele overnachting en kosten gemaakt voor eten en drinken, maximaal € 100,- per persoon per dag

Veelgestelde vragen

 • Neem bij medische spoedsituaties altijd contact op met de Alarmcentrale:+31 592 380 799. 

Veelgestelde vragen autoverzekering

 • Met een WA-dekking ben je niet verzekerd voor hagelschade aan je auto zelf. Je hebt wel recht op hulp als je auto beschadigd is door hagel en je daardoor niet meer veilig kan rijden. De hulpdienst zorgt er dan voor dat je beschadigde auto, inclusief eventuele (kampeer)aanhanger of caravan, naar Nederland wordt gebracht. Goed om te weten: De hulpdienst bepaalt op welke manier jij en je passagiers naar Nederland vervoerd worden. 
 • Met een WA Plus en een All-Risk autoverzekering is schade door inslag van hagel verzekerd. Door de ontstane situatie, kan je auto ter plaatse waarschijnlijk niet binnen 4 dagen worden gerepareerd. De hulpdienst zorgt ervoor dat je beschadigde auto, inclusief eventuele (kampeer)aanhanger of caravan, naar Nederland wordt gebracht. In Nederland wordt bekeken of je auto hersteld kan worden of dat je auto total loss is. De hulpdienst zorgt er ook voor dat jij en je passagiers naar Nederland terug kunnen. Goed om te weten: De hulpdienst bepaalt op welke manier jij en je passagiers naar Nederland vervoerd worden.  
 • Met een WA Plus en All-Risk autoverzekering kun je een noodreparatie regelen als je nog met je auto kunt rijden. Maak foto’s van de schade en bewaar de rekeningen van de reparatie, zodat je die bij het indienen van de claim kunt toevoegen. 

Veelgestelde vragen caravanverzekering  

Let op: Bekijk je polisblad om te zien of je een SNS Caravanverzekering hebt of een caravanverzekering bij a.s.r.. Deze Q&A’s gaan over de SNS Caravanverzekering. Ben je verzekerd bij a.s.r.? Kijk dan op de website van a.s.r.

 • Als je niet meer in je caravan kunt verblijven, en je hebt een SNS verzekering, dan krijg je van ons een dagvergoeding. Hiervoor kun je zelf een vervangende caravan huren of een ander vervangend verblijf regelen: 

  Basisdekking: 

  De vergoeding is maximaal € 23 per dag voor alle verzekerden tezamen met een maximum van € 227 per gebeurtenis. 

  Uitgebreid & Extra Uitgebreid:  

  De vergoeding bis maximaal € 114 per dag voor alle verzekerden tezamen met een maximum van € 1.135 per gebeurtenis. 

 • Doe de noodzakelijke noodreparatie en meld je schade na je vakantie via de SNS App of Mijn SNS. Maak foto’s van de schade en bewaar rekeningen van de reparatie, zodat je die bij het indienen van de claim kunt toevoegen.

Veelgestelde vragen reisverzekering 

 • Dit is verzekerd met je reisverzekering en je kunt tot een bedrag van max. € 100 per dag en voor maximaal de einddatum van je reis een vervangende auto huren.

  Let op: door de situatie is er helaas een tekort aan huurauto’s. Het kan zijn dat er daarom geen vervangende auto beschikbaar is en dat je hier geen gebruik van kunt maken.  

 • Je kunt het vervoer per trein, bus of vliegtuig zelf regelen. Bewaar hiervan de tickets, zodat je die bij het melden van de schade kunt toevoegen. 
 • Extra reis- en verblijfkosten krijg je vergoed. Bij eigen vervoer krijg je een vergoeding van € 0,24 per kilometer.