Levensloopregeling stopt

De levensloopregeling is afgeschaft door de overheid. Heb je nog geld staan op SNS Levensloop? Dan kun je doorsparen of het geld opnemen.

Goed om te weten
Je kunt SNS Levensloop niet meer openen. Deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je SNS Levensloop hebt. Weet je niet zeker of je deze rekening hebt? Kijk dan op je rekeningoverzicht in Mijn SNS of op je papieren rekeningafschrift. Op het jaaroverzicht voor de Belastingdienst zie je ook welke rekeningen je bij ons hebt.

Levensloop: doorsparen of opnemen

De levensloopregeling was bedoeld om te sparen voor onbetaald verlof. Je mag het geld sinds 2013 ook uitgeven aan iets anders. Of je spaart door. Dat kan bij SNS of ergens anders.

Blijven sparen via werkgever

Je kunt uiterlijk tot en met 31 december 2021 gebruikmaken van de levensloopregeling. Bereik je daarvoor de AOW-leeftijd of ga je eerder met pensioen? Dan wordt het resterende bedrag uitgekeerd.

Zolang je gebruikmaakt van de levensloopregeling, kun je ook blijven sparen via je werkgever. Er gelden wel 2 regels:

  • Je spaart per jaar niet meer dan 12% van je brutosalaris, tenzij je geboren bent in de periode 1950-1954. Dan kun je 100% van je brutojaarsalaris per jaar sparen.
  • Je spaart in totaal niet meer dan 210% van je laatstverdiende bruto jaarsalaris.

Doorsparen bij SNS

Je kunt het geld op je SNS Levensloop laten staan. Op dit moment krijg je een variabele rente van minstens 0,25%. De rente geldt vanaf 27-06-2018. Hij kan inmiddels veranderd zijn. De rente is afhankelijk van het contract met je werkgever en kan ook hoger zijn

Ergens anders doorsparen

Je kunt het geld op je SNS Levensloop onder voorwaarden laten storten in de pensioenregeling van je pensioenuitvoerder of ergens anders een levenslooprekening openen en het geld door ons laten overboeken.

Zo spaar je ergens anders door

Levensloop opnemen

Je kunt het geld op je SNS Levensloop in 1 keer opnemen of in delen laten uitkeren. Bijvoorbeeld elke maand of elk kwartaal. In delen laten uitkeren kan alleen via je (ex-)werkgever.

Zo neem je geld van SNS Levensloop op

Voorwaarden

In de voorwaarden lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten.

Bekijk ook

Ergens anders doorsparen met SNS Levensloop

Ergens anders doorsparen met SNS Levensloop

Je kunt met het geld van SNS Levensloop doorsparen bij een andere aanbieder of je pensioenuitvoerder.
Geld opnemen van SNS Levensloop

Geld opnemen van SNS Levensloop

Je kunt het geld van SNS Levensloop in 1 keer opnemen of in delen laten uitkeren.