De browsers die u gebruikt wordt niet meer ondersteund.
Toegang via Windows XP met Internet Explorer 8 of lager wordt per 10 mei 2015 beëindigd.

Kijk hier voor meer informatie.

tekst browser
SNS Bank

Geef je mening

 

SNS Keuzedeposito
Vaste looptijd, vaste rente

Met een SNS Keuzedeposito zet je je spaargeld vast met een looptijd naar keuze. En je bent zeker van een vaste rente.

Zo werkt het

Zo werkt het

In een SNS Keuzedeposito stort je eenmalig een bedrag. Je zet het geld daarmee één of meer jaren vast, tegen een vaste rente. Om een SNS Keuzedeposito aan te vragen, geldt geen minimum leeftijd. Je regelt deze manier van sparen online. Voor een SNS Keuzedeposito heb je Mijn SNS nodig.

Kies zelf je looptijd

Je kunt zelf kiezen hoe lang je je geld vastzet. De looptijd van het deposito is minimaal 1 jaar en maximaal 10 jaar.

Einde looptijd: je geld komt vrij op je SNS Keuzesparen

Het geld van je SNS Keuzedeposito valt aan het einde van de looptijd vrij op je SNS Keuzesparen. Wil je je deposito verlengen? Dat gaat heel eenvoudig: kijk bij rekeningdetails in Mijn SNS en zet een vinkje bij ‘automatisch verlengen deposito’.

Elke maand of elk jaar rente

Je ontvangt elke maand of na elke 12 maanden een rentebedrag.
Wil je elke maand rente ontvangen? Dan geldt een minimuminleg van € 5000.
Kies je voor een jaar, dan geldt een minimum van € 500. Bij jaarlijkse rente, kun je de rente op je deposito laten bijstorten. Je ontvangt dan ook over dit bedrag de aantrekkelijke depositorente. Natuurlijk mag je de opgebouwde rente ook op je gekoppelde rekening laten storten.

Spaarrekening bij SNS Keuzedeposito

Als je SNS Keuzedeposito aanvraagt, krijg je eerst een SNS Keuzespaarrekening. Deze rekening is gekoppeld aan je SNS Keuzedeposito en gebruik je voor stortingen en het ontvangen van tegoeden uit je SNS Keuzedeposito. Het rekeningnummer ontvang je via e-mail. Stort het door jou gewenste bedrag binnen 2 weken nadat je SNS Keuzedeposito hebt aangevraagd.

Altijd toegang tot je rekening

Als je SNS Keuzedeposito aanvraagt, krijg je een persoonlijke digicode. Daarmee kun je altijd je saldo en bij- en afschrijvingen online bekijken via Mijn SNS.

Kosten van tussentijds geld opnemen

Als je vóór het eind van de looptijd geld wilt opnemen, betaal je daarvoor kosten. Dat noemen we retourrente. Je betaalt 1,25% per niet volgemaakt spaarjaar, met een maximum van 4,5%.

Let op: bij een gedeeltelijke opname moet er altijd minimaal € 500 (als je de rente jaarlijks ontvangt), of € 5000 (als je de rente maandelijks ontvangt) op je deposito blijven staan. In de volgende situaties betaal je geen kosten als je je SNS Keuzedeposito voor de einddatum opzegt. Bijvoorbeeld als je een eigen woning koopt of deze energiezuiniger maakt, wanneer je werkloos of arbeidsongeschikt raakt, wanneer je gebruikt maakt van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen of wanneer jij of je mederekeninghouder komt te overlijden.

Rente

Rente

Met SNS Keuzedeposito stort je eenmalig een bedrag. Je geld staat een vaste periode vast, tegen een vaste rente.

Looptijd Rente Rente
Jaar Maand
1 0,05% 0,0%
2 0,1% 0,0%
3 0,15% 0,05%
4 0,2% 0,05%
5 0,3% 0,05%
6 0,4% 0,15%
7 0,5% 0,25%
8 0,6% 0,35%
9 0,7% 0,45%
10 0,8% 0,55%
* Vaste rente op jaarbasis per 26-10-2016. Rentewijzigingen voorbehouden.

Voorwaarden

Voorwaarden SNS Keuzedeposito

In de voorwaarden staat wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat we van jou verwachten. Lees ze goed door voor je het product afsluit.

Alle informatie en voorwaarden over dit product

logo-pdf Voorwaarden Mijn SNS (PDF, 229,02 KB)

PDF-bestanden kun je openen met onder meer de gratis Adobe Acrobat Reader.

Andere belangrijke informatie

Deze rekening valt onder het depositogarantiestelsel. Lees onze informatie daarover en bekijk het Informatieblad Depositogarantiestelsel. Informatie over onder meer het recht van bedenktijd en onze klachtenprocedure staat in de SNS Dienstenwijzer.

logo-pdf SNS Dienstenwijzer (PDF, 83,71 KB)

Openen

Openen

Bij SNS Bank kun je altijd een spaarrekening openen. Ook als je geen andere producten bij ons hebt. Een spaarrekening openen is gratis.

Aanvragen voor je kind

Wil je een rekening voor je kind aanvragen? Dat kan ook via internet. Vul dan wel het kind als eerste in bij het aanvraagformulier. Als je op verder klikt dan kom je automatisch op een vervolgscherm waarin je jezelf als wettelijk vertegenwoordiger op kunt geven. 

Sparen en de belasting

Je spaargeld telt mee met je vermogen. En over je vermogen moet je soms belasting betalen. Maar hoe zit het nou precies? En hoe kun je zo gunstig mogelijk sparen?

Sparen en de belasting