Maak een nabestaandenplan in een digitale kluis

Als iemand overlijdt, is het bij elkaar zoeken van alle gegevens vaak een hele klus. Verzamel daarom je belangrijke gegevens én je wensen in een beveiligde, digitale kluis op Meegeven.nl. Dat is niet alleen prettig voor de mensen die je achterlaat, ook voor jezelf.

Maak een nabestaandenplan in een digitale kluis

Waarom een Nabestaandenplan?

Nabestaanden weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Ze hebben documenten, wachtwoorden en persoonlijke wensen nodig om de afwikkeling van het overlijden op een goede manier te kunnen regelen. Vaak ook nog onder tijdsdruk.

Elke dag merken wij bij SNS Nabestaandendesk hoe vervelend dit voor nabestaanden is. Juist in een tijd dat er ruimte zou moeten zijn voor verdriet en verwerking.

Proef met een digitale kluis

Om nabestaanden te helpen, is SNS een initiatief gestart, in samenwerking met journalist Marieke Henselmans. Zo willen we testen of het regelen van de zaken rondom iemands overlijden makkelijker kan.

Daarom hebben we een digitale kluis ontwikkeld, waar je bij leven alle belangrijke gegevens veilig in kunt opbergen. Deze gegevens kun je bij leven delen met je naasten. Ook als je geen klant van SNS bent.

Naar Meegeven.nl

Wat kun je verzamelen in de digitale kluis?

Je bepaalt zelf welke gegevens je in de digitale kluis achterlaat. Denk aan:

 • Je persoonlijke gegevens
 • Kosten en verzekeringen rondom je uitvaart
 • Wensen over je uitvaart
 • Je financiële gegevens
 • Abonnementen
 • Inloggegevens voor online accounts, zoals mail en Facebook

Op Meegeven.nl staat meer informatie. Ook hoe je kunt meedoen aan de test.

Zijn mijn gegevens veilig?

Zijn mijn gegevens veilig?

Ja, je gegevens op Meegeven.nl zijn veilig. Ook wij kunnen niet bij de gegevens. Alleen jij hebt toegang en de mensen die jij toegang geeft.

De veiligheid van de digitale kluis is getest en voor de inlog met gebruikersnaam en wachtwoord gelden dezelfde veiligheidseisen en garanties als bij de Digicode.

Wat kost het?

Niks. De website en de digitale kluis zijn gratis. Het gaat ons erom dat we er voor jou zijn op goede momenten, maar ook juist op de momenten dat het minder goed gaat.

Waarom op Meegeven.nl?

SNS is onderdeel van de Volksbank, samen met ASN, BLG en RegioBank. We willen in de toekomst de mogelijkheid tot het maken van een nabestaandenplan ook aanbieden bij deze 3 merken. Daarom hebben we voor de digitale kluis een onafhankelijk platform ontwikkeld. Dat is Meegeven.nl. We zien het als onze maatschappelijke rol om onze klanten zo veel mogelijk te helpen waar we dat kunnen.

Hoe werkt Meegeven.nl?

 1. Je maakt een account aan op Meegeven.nl
 2. Je bekijkt de checklist van mogelijkheden
 3. Je bepaalt wat je wel en niet wilt delen
 4. Je verzamelt je gegevens en zet ze in je kluis
 5. Je deelt bij leven de inloggegevens met je nabestaande(n).
Bereid je nabestaanden voor

Bereid je nabestaanden voor

Help je nabestaanden door je gegevens en wensen te verzamelen in de digitale kluis op Meegeven.nl

Terug naar boven