Omgaan met geld? Jong geleerd = oud gedaan

Slim leren omgaan met geld, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. We helpen je daarbij graag een handje. Zo werken we mee aan een geldlesprogramma, staan onze medewerkers voor de klas tijdens de Week van het Geld en vind je bij ons veel informatie over jongeren en geld.

Slim met geld

Als ouder heb je veel invloed op het geldgedrag van je kinderen. Zo blijkt uit Nibud-onderzoek. Heb je als kind niet van je ouders geleerd goed met geld om te gaan? Dan heb je 2 keer zo vaak betalingsachterstanden. En betalingsproblemen komen maar liefst 3 keer zo vaak voor.

Tip:
Maak met zakgeld en een spaarpotje een leuk & leerzaam begin. En bekijk ook eens onze tips & tricks over jongeren en geld.

Jong geleerd is oud gedaan

Heb je wél geleerd met geld om te gaan, dan profiteer je daar later van:

  • Je komt makkelijker rond (59% tegen 36%).
  • Je hebt minder betalingsachterstanden (29% tegen 61%).
  • Je hebt minder betalingsproblemen (15% tegen 48%).
  • Je spaart vaker (84% tegen 69%).
  • Je hebt een verantwoorder koopgedrag (82% tegen 70%).
Tip:
Praat thuis al zo vroeg mogelijk met je kinderen over geld. En geef zelf het goede voorbeeld. Check ’ns de site van het Nibud over financiële opvoeding.

Wat doet je bank?

We willen iedereen graag goed op weg helpen bij het leren omgaan met geld. Daarom werken we mee aan een paar initiatieven. Zo ondersteunen we als onderdeel van de Volksbank Eurowijs. Dat is een gratis geldonderwijsprogramma voor het basisonderwijs en voor de onderbouwgroepen van het voortgezet onderwijs. Het hele jaar door staan medewerkers van SNS voor de klas op verschillende scholen.

Tamara Mom, Marketeer bij SNS, geeft geldlessen aan verschillende groepen op een lagere school in Arnhem. ‘Elk jaar geef ik Eurowijslessen aan verschillende klassen op de school van mijn kinderen. De kinderen zijn erg enthousiast over deze rekenlessen over geld en vragen altijd of ik snel weer een geldles kom geven.’

Bank voor de Klas

Ook geven onze medewerkers tijdens de Week van het Geld met Bank voor de Klas geldlessen om leerlingen verstandig te leren omgaan met geld. Zo leren ze spelenderwijs over sparen en uitgeven, rekenen met de euro en veilig pinnen.

Merel Snoeck, online redacteur bij SNS, was tijdens de Week van het Geld een dagje geldjuf van groep 8 op de Kleine Wereld in Nijmegen: ‘Het verbaast me hoeveel kinderen al weten over geld. Ze stellen vragen die je niet zo snel verwacht: ‘Wie telt het geld?’ en ‘Waar is de kluis?’, leg dat maar ’s uit! De kinderen doen heel enthousiast mee met de les. Zelfs rekenen vinden ze op deze manier leuk.’

Al meer dan 1.500 scholen en ruim 190.000 kinderen kregen Eurowijsles.

Lespakket bestellen?

Lespakket bestellen?

Ben je juf of meester en wil je lesgeven in geldzaken? Of wil je een bankmedewerker voor de klas?
Spreekbeurt van je kind?

Spreekbeurt van je kind?

We hebben een site vol met filmpjes, handige tips en presentaties.

Terug naar boven