Boek kosteloos over naar Marokko en doneer aan Giro 6868 bij SNS

Marokko aardbeving

13 september 2023

De afgelopen week hebben de Volksbank en haar bankmerken (SNS Bank, ASN Bank en RegioBank) gezien dat klanten geld overmaken aan dierbaren in het getroffen gebied. Daarom is het overboeken van geld naar iemand in Marokko nu kosteloos. SNS compenseert de transactiekosten van particuliere overboekingen naar Marokko. Daarnaast doneren we het bedrag aan transactiekosten van elke particuliere overboeking naar Marokko aan Giro 6868. Dit doen we gedurende drie maanden. Zo steunen we iedereen in Nederland die familie of vrienden direct wil helpen en dragen we met de donatie bij aan de slachtoffers.

Hoe werkt het?

  • Log in op Mijn SNS en ga naar overboeken.
  • Selecteer het land en de valuta waarin je wilt overmaken.
  • Je ziet direct welk bedrag je aan transactiekosten betaalt.
  • Kies voor ‘Ik betaal de kosten’.
  • Jij betaalt de transactiekosten en het bedrag dat je wilt overboeken.
  • Wij storten de transactiekosten binnen 5 werkdagen aan je terug. Hier hoef jij niets voor te doen.
  • We maken hetzelfde bedrag ter hoogte van de transactiekosten over naar Giro 6868.

Kosten

Een buitenlandse overboeking brengt kosten met zich mee. We rekenen een transferprovisie van het bedrag dat je overmaakt. Dat is minimaal € 15 en maximaal € 165. De kosten verrekent SNS direct. Er wordt dus meer van uw rekening afgeschreven dan het bedrag dat u overmaakt. De transactiekosten storten we binnen 5 werkdagen erug en hetzelfde bedrag gaat naar Giro 6868. De ontvanger krijgt het volledige bedrag van de overboeking.

Veelgestelde vragen

1.     Hoe werkt het?

Als je geld overmaakt naar Marokko vanaf een particuliere SNS betaalrekening betaal je transactiekosten. Wij compenseren die transactiekosten. Kies voor ‘Ik betaal de kosten’ bij de overboeking. Eerst betaal je de kosten zelf. SNS stort de kosten binnen 5 werkdagen aan je terug. Daarnaast maakt SNS hetzelfde bedrag van de transactiekosten over naar Giro 6868. Zo doneer je meteen aan Giro 6868 met je overboeking, zonder dat je daar meer geld aan kwijt bent.

2.     Vanaf wanneer geldt dit?

Met terugwerkende kracht vanaf 8 september 2023 voor alle particuliere overboekingen naar Marokko.

3.     Hoe hoog zijn de transactiekosten bij SNS?

Het gaat om minimaal € 15 tot een maximum van € 165 per transactie.

4.     Wat doneren jullie?

We geven de waarde van de transactiekosten voor een particuliere overboeking naar Marokko terug aan onze klant. En we doneren datzelfde bedrag van de transactiekosten aan Giro 6868.

5.     Aan wie doneren jullie?

Alle donaties gaan naar Giro 6868 zodat we de samenwerkende hulporganisatie die lokaal actief zijn in Marokko kunnen helpen met financiële steun.

6.     Hanteren jullie een maximum totaal donatiebedrag?

Ja, het maximumbedrag dat we doneren met de drie bankmerken; ASN Bank, SNS Bank en RegioBank, is € 50.000.

Bron foto: Rode Kruis