SNS opent eerste PIN kiosk in Heerlen

Persberichten
18-04-2018

 

Vandaag heeft SNS, onderdeel van de Volksbank, haar eerste PIN kiosk in de wijk Meezenbroek in Heerlen op feestelijke wijze geopend. Dit deed de bank samen met vertegenwoordigers van de gemeente Heerlen, het actiecomité Meezenbroek en omwonenden. Een PIN kiosk is een vrijstaande geldautomaat die eruitziet als een klein huisje.

Pinautomaat in Heerlen

In 2017 werd de SNS geldautomaat in de wijk Meezenbroek in Heerlen om veiligheidsredenen verwijderd. Buurtbewoners gaven hierna aan dat de geldautomaat erg belangrijk is voor de leefbaarheid in de wijk. Samen met de gemeente Heerlen en het actiecomité Meezenbroek heeft SNS daarom naar een alternatieve en veilige locatie gezocht voor een geldautomaat. Met de komst van de PIN kiosk kunnen de inwoners van Meezenbroek weer geld opnemen in de buurt. Op deze manier blijft contant geld binnen handbereik.

David Smeets, SNS Directeur Retail Zuid-Nederland: “Het ontbreken van een geldautomaat was een groot gemis voor de inwoners van Meezenbroek. Met de PIN kiosk hebben we een duurzaam, flexibel en veilig alternatief gevonden waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden. Het is ook nog een primeur, want dit is de eerste SNS PIN kiosk in Nederland. Daarom openden we de geldautomaat op een feestelijke manier.”

Specificaties PIN kiosk

De PIN kiosk staat op het parkeerterrein aan de Kasteellaan in Heerlen. Geld opnemen werkt hetzelfde als bij een normale SNS geldautomaat. De PIN kiosk is 24x7 te gebruiken. Hij voldoet aan alle veiligheidseisen. 75 procent van de stroom die de PIN kiosk gebruikt wordt opgewekt door zonnecollectoren op het dak.

Vind een winkel of geldautomaal van SNS.

Vragen over dit bericht? Neem contact op met Sijmen Veenstra, 06-30906119.