Met de feestdagen in aantocht maakt SNS online winkelen nog makkelijker: Kopen op de PC, afrekenen via de SNS Mobiele App

Persberichten
19-11-2015

SNS maakt betalen via iDEAL met de feestdagen in aantocht nog eenvoudiger. Klanten die met iDEAL afrekenen kunnen nu kiezen voor een extra optie: betalen met de SNS Mobiel Bankieren app.

Zelfs als zij op de PC hun online winkelmandje hebben gevuld, is het mogelijk om alsnog met de app af te rekenen. SNS is de eerste bank die het mogelijk maakt om via internet online te shoppen en de betalingen volledig in de app af te ronden. De nieuwe functionaliteit van de app is onderdeel van de missie van SNS om bankieren voor Nederland verrassend normaal te maken en volgt op de eerdere innovaties van SNS om haar mobiele dienstverlening te verbeteren.

Slimme innovatie

Directeur Piet Mallekoote van Betaalvereniging Nederland juicht de ontwikkeling toe: “iDEAL bestaat nu precies tien jaar en voorziet in een nog steeds groeiende behoefte. Daarom zijn we blij met deze innovatie van SNS die slim inspeelt op de mogelijkheden van iDEAL.”

Makkelijker online winkelen

SNS ziet dat gemiddeld 60% van alle betalingen via de pc of laptop worden afgerekend. Met Sinterklaas en de kerstdagen in het vooruitzicht wil SNS het afrekenen van online boodschappen makkelijker maken. Klanten die op de PC of laptop via iDEAL betalen, kunnen ervoor kiezen om via hun mobieltje af te rekenen. Dit doen zij door in het betaalscherm op hun pc of laptop een QR-code met hun telefoon te scannen. De betaling wordt dan direct klaargezet in de app en kan met een druk op de knop verzonden worden. Alleen de zelfgekozen pincode voor de mobiel bankieren app is nodig. Ook voor iDEAL-betalingen via de mobiele telefoon of tablet volstaat voortaan alleen de pincode van de app. SNS neemt hiermee een nieuwe stap in het makkelijker maken van online winkelen. 

SNS wil online winkelen makkelijker en sneller maken mét behoud van veiligheid. Zo kunnen klanten zelf hun daglimiet instellen voor betalingen met de digipas (persoonlijke identificatie) of mobiele pincode. De klant kiest wat hem of haar het beste past. Bedragen die boven de ingestelde daglimiet uitkomen, moet de klant wel afrekenen met de digipas.

iDEAL bestaat nu precies tien jaar en voorziet in een nog steeds groeiende behoefte. Daarom zijn we blij met deze innovatie van SNS die slim inspeelt op de mogelijkheden van iDEAL.
Piet Mallekoote, Directeur Betaalvereniging Nederland

Vragen over dit bericht? Neem contact op met Sijmen Veenstra, 06-30906119.