Volksbank uitgeroepen tot onderneming met meeste maatschappelijke impact van Nederland

Nieuwsberichten
25-10-2018
Wist je al dat de Volksbank, waarvan SNS ook onderdeel is, het meest maatschappelijke bedrijf van Nederland is? De Volksbank staat op de eerste plaats in de Management Scope Corporate Impact Index. 

Deze lijst rangschikt de 100 grootste Nederlandse bedrijven aan de hand van hun meerwaarde voor de maatschappij. De totaalscore wordt berekend op basis van vijf pijlers: goed en transparant bestuur, de relatie met de buitenwereld, financiële gezondheid, duurzaamheid en werkgeverschap.

Vanzelfsprekend zijn we enorm trots op het behalen van de nummer 1 positie. Het is een bevestiging dat we met onze maatschappelijke missie bankieren met de menselijke maat de juiste koers varen en het is geweldig dat onze inspanningen ook gezien worden. Dit danken we aan de bijdrage die onze merken - ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS - samen leveren aan de thema’s duurzaamheid, wonen voor iedereen, leefbaarheid in de buurt en de financiële weerbaarheid in Nederland. Wij dragen daar met SNS vol overtuiging ons steentje aan bij. In dit interview met Maurice Oostendorp, directievoorzitter van de Volksbank, kun je meer lezen over hoe wij de traditionele manier van bankieren op de schop nemen.