SNS wint bronzen Effie Award voor merkcampagne Heel Normaal SNS

Nieuwsberichten
02-11-2016
De merkcampagne 'Heel Normaal SNS' is bekroond met een bronzen Effie Award in de categorie merk. De Effie Awards, die staan voor de meest effectieve reclamecampagnes, werden 1 november 2016 uitgereikt in Het Concertgebouw te Amsterdam. De jury is onder de indruk van de merkcampagne van SNS en prijst deze om de strategie die klopt als een bus.

De jury over SNS

MoneyView beoordeelt elk jaar de verschillende betaalrekening voor particulieren. Dit jaar vergeleken ze 13 rekeningen op prijs en voorwaarden. Voor de prijs heeft Moneyview gekeken naar de standaard kosten per jaar, de kosten voor een 2e bankpas en creditcard, de rente die de klant krijgt over zijn of haar geld op de betaalrekening en de rente die de klant betaalt bij roodstand.

5 sterren voor voorwaarden

'Een boodschap waarmee de bank zich zo kort na de crisis en in een context van negatieve gevoelens over de financiƫle sector op glad ijs begeeft. De strategie klopt als een bus. En juist omdat er zo gericht en consistent is geacteerd op dit sterke klantinzicht, is SNS erin geslaagd het vertrouwen van de consument terug te winnen. En het merk een forse duw in de goede richting te geven.'

Merkcampagne Heel Normaal SNS

De inzending voor de Effie Awards van SNS gaat over de Heel Normaal campagne. SNS bewijst daarin dat bankieren anders kan. Door niet boven maar tussen de mensen te staan. Met proposities die bankgewoonten doorbreken en concreet voordeel bieden voor de consument. De campagne raakt de juiste snaar. Steeds meer mensen zien SNS als een bank waar ze hun geldzaken willen onderbrengen. Het vertrouwen is teruggewonnen. En dat vindt SNS eigenlijk heel normaal.