SNS opent tijdelijke ‘overstapwinkel’ op Rotterdam CS

Nieuwsberichten
10-06-2015
Op vrijdag 12 juni om 14:00 uur opent SNS op Rotterdam Centraal Station een tijdelijke 'Overstapwinkel’. Met deze ‘pop up-store’ wil de bank laten zien dat overstappen van bank niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Barrières doorbreken

Ronald Pieters, directeur SNS Winkels: “Veel mensen willen overstappen naar een andere bank, maar doen het niet omdat het veel gedoe lijkt. SNS wil de bankenmarkt in beweging krijgen en juist die barrières doorbreken die mensen ervaren bij het overstappen. Met de Overstapwinkel in Rotterdam zetten we onze ambitie kracht bij. Hier gaan mensen ervaren dat overstappen voordeel oplevert en niet ingewikkeld is. Eigenlijk heel normaal.” De SNS Overstapwinkel in Rotterdam is open tot eind augustus 2015.

Meer beweging in de markt

Vier op de tien Nederlanders overweegt om over te stappen van bank. Maar minder dan 1% doet dat ook echt. Nederlanders blijven vooral bij hun huidige bank omdat wisselen van betaalrekening gedoe lijkt (20%). En nog eens 20% denkt dat overstappen niets oplevert. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard in opdracht van SNS (januari 2015). Met de Overstapwinkel laat SNS zien dat er wel degelijk wat te kiezen valt in het Nederlandse bankenlandschap. Hier kunnen mensen ervaren dat wisselen van bank loont en niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Geen normaal bankkantoor

SNS hanteert een echte retailformule in haar Overstapwinkel op het CS van Rotterdam. Met deze formule gaat de bank de komende tijd experimenteren. Ronald Pieters: “SNS heeft sinds 2007 winkels in plaats van bankkantoren. We lopen daarmee voor op andere banken. Ook met deze Overstapwinkel op Rotterdam CS. Hij lijkt niet op een bankkantoor en kent een aantal nieuwe services. Je kunt bijvoorbeeld klant worden bij SNS met je mobiel. Als het een succes is, openen we er meer.” Tot 29 augustus 2015 helpt SNS klanten in de speciale Overstapwinkel direct met overstappen.