SNS is eerste bank met webcare via Whatsapp

Persberichten
07-04-2015
Klanten van SNS kunnen vanaf nu ook via Whatsapp contact opnemen met de bank. SNS test de nieuwe dienst voor een periode van een half jaar met de webcaretool van Buzzcapture. Hiermee is SNS de eerste financiële dienstverlener die deze mogelijkheid biedt in Nederland.

Servicevragen

SNS wil klanten de mogelijkheid bieden om servicevragen via Whatsapp aan Webcare te kunnen stellen. Hiermee gaat de bank de komende tijd testen of de toepassing een toegevoegde waarde kan hebben op haar serviceverlening. Social Media Manager Marc van den Boom licht toe: “Whatsapp stelt klanten in staat snel en eenvoudig contact op te nemen met ons. Mensen vinden het heel normaal om met elkaar te Whatsappen, de bank past zich graag aan haar klanten aan. De komende maanden gaan we samen met onze klanten kijken hoe we deze service verder vorm gaan geven.”

9,4 miljoen Nederlandse gebruikers

Het aantal actieve gebruikers van Whatsapp neemt de laatste jaren fors toe. Nederland telde vorig jaar 9,5 miljoen actieve gebruikers. Daarmee gebruikt de meerderheid van de Nederlanders de Amerikaanse chat-app. Berichten via Facebook Messenger zijn al jaren geïntegreerd in de tool van Buzzcapture.