Een ander huis kopen? 6 vragen en tips

Spannend, een ander huis kopen. Niet alleen persoonlijk, maar ook financieel. Met deze 6 belangrijke vragen en tips bereid je je financieel goed voor.

1. Hoeveel kun je lenen?

Je startpunt: weten wat je maximaal kunt lenen. Je kunt online uitrekenen wat je maximale hypotheek is.

Die uitkomst geeft je een idee van wat je kunt lenen, maar garandeert je niets over je eigen situatie. Om het complete plaatje in beeld te krijgen, kun je het best met een adviseur afspreken.

Afspraak maken

2. Heb je overwaarde?

Heb je overwaarde op je huis? Dan heeft dat gevolgen voor je hypotheekrenteaftrek. De overwaarde moet je gebruiken voor de aankoop van je nieuwe koophuis om recht te houden op hypotheekrenteaftrek. Stop je het niet in je nieuwe eigen woning maar leen je dat bedrag toch? Dan is de rente over dat deel niet aftrekbaar. De hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen. Lees online alvast meer over deze bijleenregeling.

3. Verkoop je met verlies?

Is je huis minder waard geworden dan toen je het kocht? Dan blijf je waarschijnlijk met een restschuld zitten. Dat hoeft geen reden te zijn om niet te verkopen. Lees meer in Verkopen met restschuld.

4. Een dubbele hypotheek?

Misschien heb je al een huis gekocht, maar lukt het je niet meteen om je huidige huis te verkopen. Hoe betaal je dan dubbele hypotheeklasten? Lees meer over dubbele hypotheeklasten.

5. Hoe zit het met de hypotheekrenteaftrek?

Hoe zit het nu met de hypotheekrenteaftrek? Daar kan de adviseur je alles over vertellen. Bereid je goed voor door alvast meer te lezen: Zo werkt hypotheekrenteaftrek.

6. Verhuist je hypotheek mee?

Verhuizen kan een goed moment zijn om je hypotheek open te breken. Of om je hypotheek juist mee te nemen naar je nieuwe huis. Bereid je goed voor op een gesprek met de hypotheekadviseur: Doe de hypotheektest: past je hypotheek nog bij je?

Maak een afspraak met een hypotheekadviseur

De hypotheekadviseur is op de hoogte en geeft graag antwoord op je vragen. Een oriƫntatiegesprek is gratis en je zit verder nergens aan vast.

Maximale hypotheek berekenen

Maximale hypotheek berekenen

Goed voorbereiden? Maak online alvast een berekening van wat je kunt lenen.
Afspraak maken?

Afspraak maken?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriƫntatiegesprek. Het gesprek vindt plaats in de winkel of via beeldbellen vanuit huis.

Terug naar boven