Maak van je huis een thuis

De hypotheek is rond en de verhuizing zit erop: tijd om uit te pakken, in te richten en je buren te leren kennen. Kortom, tijd om van je nieuwe huis een thuis te maken. We vroegen SNS klanten hoe zij van hun nieuwe huis snel een thuis maken en hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

1. Thuis zijn

Als je net verhuisd bent is het belangrijk om tijd door te brengen in je nieuwe huis. Zo leer je je huis kennen. Ben je iemand die altijd op pad is met vrienden of vriendinnen? Probeer toch eens bewust een avond of een weekend thuis te plannen. Of nodig iedereen gewoon bij jou uit! Extra voordeel: als je in het begin wat meer thuis bent, heb je ook tijd om je buren te leren kennen. Ga eens langs of nodig ze uit voor de koffie.

2. Weg met de dozen!

Weg met de dozen!

Als je net verhuisd bent, staan er waarschijnlijk overal nog verhuisdozen. Ongezellige dingen die je alleen maar herinneren aan de spanning en het gedoe van de verhuizing. Wil je de verhuisstress vergeten en snel van je nieuwe huis een thuis maken? Zorg dan dat je zo gauw mogelijk je spullen uitpakt. Dozen die je nog niet meteen kunt of wilt uitpakken, sla je op of zet je in de berging.

Hang wat leuke dingen aan de muur, zoals een schilderij of een ander kunstwerk. Dat helpt om de boel gezelliger te maken.

Blacktomcat in reactie via de SNS Community, 25 april 2017

Maak van je huis een thuis

3. Opruimen

Niet iedereen vindt het leuk om te doen, maar opruimen helpt om je thuis te voelen in je huis. Thuiskomen in een opgeruimd huis is nou eenmaal fijner dan steeds over troep heen stappen. Sporten bij je nieuwe vereniging of sportschool gaat ook beter als je sportspullen al een vaste plek hebben. Ligt je eettafel altijd vol rommel, dan moet je dingen aan de kant schuiven om iets te kunnen doen of vrienden te ontvangen. Een opgeruimde tafel geeft je de ruimte om te lezen, te werken, te knutselen met je kinderen of wat te drinken.

4. Plekjes maken

Werk je vaak thuis? Kijk je graag met al je vrienden sport? Wat doe je als je alleen thuis bent? Heb je een plek nodig voor je hobby? Je huis is pas je thuis als het zo is ingericht dat jij jouw dingen kunt doen. Begin het inrichten van je huis dus altijd met plekjes maken voor de dingen die jij het liefste doet.

Ik ben alle keren al lid geworden van een vereniging voordat ik daadwerkelijk was verhuisd. Dat geeft de eerste contacten.
Koos in een reactie via de SNS Community, 1 mei 2017


Groen in huis

5. Groen in huis

Planten in huis zorgen voor een prettige sfeer en schonere lucht. Maak daarom in je nieuwe huis plaats voor wat groen. Heb je geen groene vingers? Er zijn gelukkig genoeg planten die niet veel aandacht vragen. Denk bijvoorbeeld eens aan een cactus of een sanseveria.

De buurt verkennen

6. De buurt verkennen

Je thuis voelen gaat verder dan alleen je huis inrichten. Het is net zo belangrijk dat je je thuis voelt in je buurt. Ga dus op pad en wandel rond. Doe boodschappen bij de buurtwinkels. Drink koffie bij het café op de hoek. Wandel door het park. Als je dat regelmatig doet krijg je je vaste routes en routines. En de meest gehoorde tip: wordt lid van een vereniging. Zo heb je alvast wat contacten in je nieuwe buurt. En een buurt waar jij de mensen kent, en de mensen jou, wordt snel jouw thuis.

Al aan je verzekeringen gedacht?

Al aan je verzekeringen gedacht?

Met een inboedel- en woonhuisverzekering is je nieuwe huis goed verzekerd.
Voordelig inrichten

Voordelig inrichten

Een huis om trots op te zijn hoeft geen fortuin te kosten.Laatst aangepast: 8 november 2018