Je hypotheek oversluiten

Nu de hypotheekrente zo laag is, kan het gunstig zijn om je hypotheek voor het einde van je rentevaste periode over te sluiten naar een andere hypotheekaanbieder. Ook genieten van lagere maandlasten? Je regelt het in een paar stappen.

Gemiddelde klantbeoordeling 1 december 2020 een 9.7 (7.667 reviews).

3 redenen voor een hypotheek via SNS

 • Keuze uit meerdere hypotheekaanbieders
 • Altijd een scherpe rente en goede voorwaarden
 • Gratis oriëntatiegesprek in een SNS Winkel bij jou in de buurt of via beeldbellen

Loont je hypotheek oversluiten voor jou? Check ’t nu

Oversluittool
Overwaarde: Je hebt overwaarde als je huis meer waard is dan dat je nog aan hypotheekschuld hebt. Om een idee te krijgen van de marktwaarde van je huis kun je bijvoorbeeld kijken naar de WOZ-waarde die je gemeente elk jaar vaststelt.

Stappenplan hypotheek oversluiten


Wat komt er kijken bij het oversluiten van je hypotheek? We helpen je graag stap voor stap op weg. Onze adviseurs zijn er voor je als je ze nodig hebt.

 • Wanneer is het oversluiten van je hypotheek gunstig?

  Veel mensen sloten hun hypotheek via ons over voor een lagere rente, een andere hypotheekvorm, betere voorwaarden of om hun hypotheek te verhogen voor een verbouwing. Met de check hierboven ontdek je of jij mogelijk ook kunt besparen op je maandlasten door je hypotheek over te sluiten.

  Wil je weten hoeveel je ongeveer kunt besparen of wat je andere mogelijkheden zijn? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Vraag vooraf bij je hypotheekverstrekker na welke vergoeding je moet betalen voor het renteverlies.

  Gratis oriëntatiegesprek


 • Kosten hypotheek oversluiten

  Houd bij oversluiten rekening met kosten voor de taxatie en notaris, het hypotheekadvies en een vergoeding voor het renteverlies van de bank (boeterente). Deze kosten kun je onder voorwaarden aftrekken van de belasting. Vraag aan je adviseur hoe snel je de kosten terugverdient, zodat je straks echt beter uit bent met je nieuwe hypotheek.

  Rentes vergelijken
  We vergelijken verschillende hypotheekaanbieders voor je. Zo hebben we altijd wel een scherpe rente en een hypotheek die bij je past . Ontdek alvast jouw top 3 rentes.

 • Hypotheekadvies bij SNS

  Als oversluiten voordelig is, heb je een hypotheekadvies en een offerte nodig. Hiervoor lever je verschillende documenten aan bij je adviseur, zoals gegevens over je inkomsten en de waarde van je huis. Dit kun je eenvoudig en overzichtelijk delen in onze beveiligde online Huismap.

  Taxatie van je huis
  Om de hoogte van je hypotheek te kunnen beoordelen als je je hypotheek oversluit, wil je adviseur weten hoeveel je huis momenteel waard is. Hiervoor heb je een taxatierapport nodig. Soms is de WOZ-waarde genoeg. Goed om te weten: de taxatiekosten kun je onder voorwaarden aftrekken van de belasting.


 • Maak een afspraak met een notaris
  Is je hypotheekaanvraag na ongeveer 3 dagen goedgekeurd? Maak dan een afspraak met een notaris om je oude hypotheek uit het Kadaster te laten halen en je nieuwe hypotheek in te schrijven. Hiervoor betaal je zogenaamde royementskosten. Die staan samen met de notariskosten en de vergoeding voor het renteverlies van de bank op de nota die je bij de notaris betaalt. Je kunt deze kosten onder voorwaarden aftrekken van de belasting.

  Tip: Vergelijk notarissen, er zijn grote prijsverschillen.

 • We blijven betrokken bij je hypotheek

  Bij een SNS Hypotheek checken we elk jaar op een paar punten of je rente omlaag kan en nodigen we je eens in de 2 jaar uit voor een gratis oriëntatiegesprek. Dit is onderdeel van SNS Hypotheek Looptijdservice. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat je niet alleen nu een hypotheek hebt die bij je past, maar ook als je situatie verandert. En dat je niet te veel betaalt.

  Je lage rente meenemen als je verhuist
  Ga je later nog eens verhuizen? Dan kun je bij ons onder voorwaarden je hypotheek met de lage rente meenemen als dat gunstig is voor jou. Bekijk hoe het werkt.

Zij sloten hun hypotheek over

Mascha en Kris Leuzinger Barton hebben hun hypotheek overgesloten. ‘Zo hebben we deze afgelost als we met pensioen gaan. Dat geeft ons een veilig en rustig gevoel. Onze adviseur heeft ons veel werk uit handen genomen.’ Lees hun verhaal.

Ontdek jouw top 3 hypotheekrentes

We zijn de enige bank waar je kunt kiezen uit meerdere hypotheekaanbieders. Zo hebben we voor elke looptijd een scherpe rente. Ontdek jouw top 3 rentes.

Kijk en vergelijk

Besparen op je maandlasten

Is oversluiten voor jou niet interessant? Bekijk dan eens de andere mogelijkheden om te besparen op je maandlasten. Onze adviseurs helpen je graag.


Gratis oriëntatiegesprek

Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Het gesprek vindt plaats in de winkel of via beeldbellen vanuit huis.

Heb je alleen een vraag?

Heb je een vraag over je hypotheek? Bel, app of mail ons. We helpen je snel verder.
06 - 13 19 22 66