‘Ik bespaar elke maand een paar honderd euro’

Het is je vast niet ontgaan dat de hypotheekrente historisch laag staat. Maar dat je daar misschien ook van kunt profiteren als je al een hypotheek hebt, weten veel mensen niet, blijkt uit onderzoek van Panelwizard. Zo bespaart Yvonne Steyger  uit Zeist nu elke maand een paar honderd euro. 

De e-mail van SNS was een schot in de roos, vertelt Yvonne Steyger. ‘Ik had al gehoord dat de rente heel laag staat, maar twijfelde of ik daar wat mee kon. Mijn contract liep nog een jaar.’ In de e-mail las ze dat het voor haar misschien toch gunstig was om haar rente nu al lager te zetten. Ik heb gelijk geantwoord en had al snel een afspraak.

Goede service

Om haar praktijk aan huis in lichaamsgerichte psychotherapie te kunnen vernieuwen nam Steyger in 2007 een hypotheek bij SNS. ‘Ik help mensen om lekker in hun vel te zitten. SNS deed dat in zekere zin bij mij. De adviseur nam alle tijd om goed uit te leggen hoe ik kon besparen. En dat mijn rente zo’n 2% omlaag kon, voelde natuurlijk heel prettig.’ SNS checkt nu elk jaar op een paar punten of de rente op je SNS Hypotheek omlaag kan. ‘Een goede service, want zelf ben je er vaak niet zo mee bezig.’

‘Ik had al gehoord dat de rente heel laag staat, maar twijfelde of ik daar wat mee kon’

Boeterente gespreid betalen

Omdat haar rente nog een jaar vast stond, moest Steyger wel een vergoeding betalen voor de rente die de bank hierdoor misloopt. Ook wel boeterente genoemd. Ze was verrast te horen dat ze deze niet in 1 keer hoefde te betalen, maar dat dat gespreid kon in haar nieuwe rentevaste periode.
‘Een schitterend idee.’

Zo kan je vaste hypotheekrente misschien omlaag

 • Door je hypotheekrente tussentijds om te zetten naar een lagere rente.
 • Als je huis meer waard is geworden of als je extra aflost.
 • Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Voor huizen met een aankoopprijs lager dan
  € 325.000.
 • Als je een betaalrekening van de hypotheek-aanbieder als je hoofdrekening gebruikt.
  Meer klantervaringen

  Meer klantervaringen

  Verschillende klanten van SNS besparen op hun maandelijkse woonlasten door het aanpassen van hun hypotheek.

  Kan je hypotheekrente misschien omlaag?

  Kan je hypotheekrente misschien omlaag?

  Met de SNS Rentechecker weet je het na 5 vragen.

  Terug naar boven