SNS Rentedemper

Variabele rente kan stijgen en daardoor kunnen ook je maandelijkse kosten veranderen. Als je renteschommelingen vervelend vindt, kun je je daar tot bepaalde hoogte tegen beschermen met de SNS Rentedemper.
Goed om te weten: deze hypotheek kun je niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je deze hypotheek hebt.

SNS Rentedemper in het kort

 • Profiteren van het voordeel van variabele rente, die vaak lager is dan een vaste rente.
 • De rente is vaak iets hoger dan een variabele rente zonder demper.
 • Looptijd van 5, 10 of 15 jaar.

3 Looptijden

Je kunt SNS Rentedemper voor 3 verschillende periodes afsluiten: 5, 10 of 15 jaar. Die keus is aan jou. De marges van de boven- en ondergrens verschillen per renteperiode.

 • Renteperiode van 5 jaar met een boven- en ondergrens van 1%, 2% of 3%.
 • Renteperiode van 10 jaar met een boven- en ondergrens van 2% of 3%.
 • Renteperiode van 15 jaar met een boven- en ondergrens van 3%.

Zo zit SNS Rentedemper in elkaar

SNS Rentedemper dempt ... inder­daad: de rente. Een variabele rente kan iedere dag veranderen. Met de SNS Rentedemper staat de rente een half jaar vast. Elk half jaar hoor je van ons wat je rente wordt. Dat is afhankelijk van het 6-maands euribortarief op dat moment. Zolang de rente zich tussen de afgesproken boven- en ondergrens beweegt, geldt het afgesproken rentepercentage. Alleen wanneer de rente boven de bovengrens uit komt of onder de ondergrens, wordt het rentepercentage dat je betaalt, verhoogd of verlaagd.

De hoogte van de verhoging of verlaging is hetzelfde als het percentage dat boven die bovengrens of onder die ondergrens ligt. Zo heb je van kleine renteschommelingen weinig of geen last. En grote renteschommelingen worden gedempt. Hoe hoger de percentages van de boven- en ondergrens, hoe minder last je hebt van schommelingen.

  De hypotheekrente die je betaalt

  De SNS Rentedemper bestaat uit 3 componenten:

  1. 6-maands Euribortarief
  2. Een vaste opslag gedurende de renteperiode
  3. Een vaste dempingspremie gedurende de renteperiode

  Kijk voor hoogte van de componenten 2 en 3 in je offerte! En voor de actuele rente van de rentedemper op overige tarieven.

  Plussen en minnen

  • de gevolgen van kleine renteschommelingen zijn vaak klein of nihil
  • De gevolgen van grote renteschommelingen worden gedempt
  • vaak duurder in vergelijking met een variabele rente of rentevaste periode

  Aflossen

  Je mag tot 20% aflossen zonder dat je daarvoor een vergoeding betaalt. Deze vergoeding betaal je voor het renteverlies van de bank. Als je meer aflost, betaal je wel een vergoeding. Deze vergoeding berekenen we zo: de dempingspremie vermenigvuldigen we met het aantal maanden dat je nog hebt te gaan in de afgesproken rentevaste periode x het hypotheekbedrag waarover je een vergoeding moet betalen.


  Bijvoorbeeld: De dempingspremie is 0,5% en je hypotheek is € 100.000. Je lost je hypotheek helemaal af, maar de afgesproken rentevaste periode loopt pas na 42 maanden af. De eerste € 20.000 los je af zonder vergoeding. Dat is die 20% van je hypotheek die je zonder vergoeding voor het renteverlies van de bank mag aflossen. De vergoeding die je over de rest van het bedrag betaalt is dan € 33,33 per maand (0,5% van € 80.000 gedeeld door 12 maanden). Dat vermenigvuldig je met 42 maanden. Je moet in dit geval € 1.400 aan vergoeding betalen.

  Goed om te weten
  Bij een annuïtaire, lineaire of (bank)spaarhypotheek houden we rekening met je contractuele aflosschema. Hierdoor wordt de vergoeding die je betaalt lager.

  Een andere rentevorm?

  Wil je liever een andere rentevorm? Maak dan een afspraak met een SNS Adviseur om samen te kijken welke mogelijkheden je hebt.

  Goed om te weten:
  Je betaalt bij de SNS Rentedemper altijd een vergoeding voor het renteverlies van de bank als je je rente gedurende de renteperiode wilt veranderen (dat is niet zo als je rentecontract is afgelopen). Hoe we deze vergoeding berekenenstaat in de voorwaarden van de SNS Rentedemper of in je offerte. Je betaalt ook advies- en administratiekosten.

  Ook belangrijk om te weten

  Voor de SNS Rentedemper gelden:

  Meer hulp nodig?

  Meer hulp nodig?

  Of wil je iets veranderen aan je rente?
  Terug naar boven