Je eerste huis betaalbaar maken

Je hebt als starter verschillende mogelijkheden om in combinatie met een SNS Hypotheek toch dat mooie huis te kopen. Bijvoorbeeld met wat hulp van je familie. Is dat voor jou geen optie? We noemen 2 voorbeelden van regelingen die je kunnen helpen.

Starterslening

Een Starterslening is een extra lening die je kunt afsluiten bij de gemeente om je eerste huis te kunnen kopen. Deze regeling is speciaal voor starters die nog niet genoeg verdienen om een volledige hypotheek te krijgen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. Je sluit deze lening af naast je hypotheek. Samen mogen ze niet hoger zijn dan 100% van de waarde van het huis.

Lees meer over een Starterslening

Koopgarant

Met Koopgarant krijg je korting op de aankoopsom van je huis. Je moet dan wel een huis kopen bij een woningcorporatie of projectontwikkelaar die deze regeling aanbiedt.

Lees meer over Koopgarant

Wat vroegen klanten ons over Koopgarant?

Wanneer kom je in aanmerking voor Koopgarant?

Als je je eerste huis gaat kopen.

Heb je lagere maandlasten?

Ja, want je krijgt op zijn minst 10% korting op de aankoopsom van je huis. Je hebt dus lagere lasten dan als je het huis zonder Koopgarant koopt.

Kun je een Koopgarantwoning kopen met een SNS Hypotheek?

Ja, dat kan. Als je maar een SNS Hypotheek afsluit met NHG.

Goed om te weten:
Ben je starter en weet je zelf genoeg van hypotheken? Dan kun je bij ons ook online een hypotheek afsluiten zonder hulp van een adviseur. Dan betaal je geen advieskosten.
Hypotheek zonder advies (execution only)

Hypotheek berekenen

Hypotheek berekenen

Ontdek hoeveel je maximaal kunt lenen op basis van je inkomen.
Kun je een koophuis eigenlijk betalen?

Kun je een koophuis eigenlijk betalen?

Je hebt eigen geld nodig om een huis te kunnen kopen.
Terug naar boven